OTKRIJTE LAŽLJIVCA: Sedam trikova pomoću kojih ćete znati da vas neko LAŽE

Žene pričaju
foter.com / zoetnet / photo on flickr

Samo treba da obratite pažnju na ove znake i sve će vam biti jasno.

 

Svako od nas je do sada izgovorio neku laž ili barem prećutao istinu. No, postoje i oni kojima je laganje stil života. Da biste izbegli lažova koji vam samo oduzima dragoceno vreme, obratite pažnju na ovih sedam znakova.

Lažljivci nude kratke odgovore

Ako lažovu postavite pitanje, on će vam odgovoriti kratkim i jednostavnim odgovorom. Lažljivci veruju da će na taj način izbeći dodatno postavljanje pitanja, što moglo da razotkrije njihovu laž.

Koriste puno detalja kada objašnjavaju

U slučaju da ipak moraju da objasne, lažljivci će koristiti što više detalja kako bi njihova laž bila što uverljivija.

Koriste množinu

U mnogim slučajevima, ne žele da preuzmu odgovornost za svoje postupke. Stoga izbegavaju da govore u prvom licu jednine, nego koriste množinu kako bi okrivili i ostale.

Postavljaju protivpitanja

U želji da izbegnu odgovor, lažovi često na pitanje odgovaraju protivpitanjem.

Zauzimaju snažan obrambeni stav

Lažljivci će uvek pokušati da opravdaju svoja nedela. Braneći vlastiti stav, negiraće svaku optužbu na svoj račun, uveravajući sagovornika u svoju nevinost.

Vole koristiti reči poput „iskreno“ ili „istina“

Oni koji ne osećaju potrebu za opravdanjem, iako znaju da su pogrešili, u razgovoru će često isticati iskrenost ili da govore istinu.

Često koriste reči „nikad“ i „uvek“

Umesto da se fokusiraju na konkretnu situaciju, lažljivci će generalizovati situaciju koristeći izjave poput: „Ja nikada…“ ili „Ja uvek…“.