HRABRA ODLUKA: Ona ima kosu o kojoj mnoge devojčice maštaju, a kada saznate zbog čega je NE ŽELI bićete oduševljeni! (FOTO)

Rubi
printscreen/JustGiving

Kada su male, devojčice uglavnom maštaju o tome da budu princeze. Međutim, postoje i one koje će učiniti sve da se i druge osećaju baš kao princeze. Jedna takva je osmogodišnja Rubi Koter iz Eseksa (Engleska).

 

Rubi ima kosu o kojoj mnoge devojčice maštaju. Dugu do struka, plavu, jaku i zdravu. Ali, ona je ne želi – želi da je skrati. A povod je divan!

Naime, kada je saznala da mnoga deca zbog opakih bolesti izgube kosu, Rubi se veoma rastužila. Ubrzo je čula da se od prirodne dlake mogu napraviti perike koje pomažu oboleloj deci i zbog toga je odlučila da donira svoju kosu! 

 

Malena Rubi i njena prelepa kosa (FOTO: facebook/Samantha Cotter)

Tako je pitala mamu i tatu da li sme da skrati kosu i na taj način usreći mnoge devojčice koje, nažalost, nemaju kosu. Naravno, roditelji su bili oduševljeni ovom idejom, koja još više dobija na značaju imajući u vidu da Rubi ima samo osam godina, a donela je odluku koju (možda) ne bi doneli i zreliji od nje.

Kosu je donirala Humanitarnoj organizaciji “Little Princess Trust” koja daje besplatne perike deci oboleloj od raka i drugih teških bolesti, piše “Metro”.

U nastavku možete pročitati pismo koje je malena Rubi poslala ovoj organizaciji:

“Imam osam godina i oduvek sam imala veoma dugačku kosu, skoro dugu koliko i ja. Čula sam za decu koja su tužna jer nemaju kosu jer su bolesna i očigledno im je opala zbog toga, pa sam poželela da im dam moju jer meni nije potrebna i želim ponovo da ih učinim srećnim. 

 

Doniraću svoju kosu i volela bih da zaradim 500 funti koje bi potrošila na izradu nove perike. 

 

Mama i tata će sigurno biti tužni zbog moje kratke kose, ali će biti ponosni na mene i srećni jer će bolesna deca imati prelepu kosu kao što sam ja imala.

 

Kosu ću skratiti poslednjeg dana škole, pre uskršnjeg raspusta. 

 

Hvala, 

Rubi Koter”