MALI HOGVORTS USRED BEOGRADA: Ljubitelji Hari Potera iz Srbije dobili su novo OMILJENO MESTO (FOTO)

Escape room
Privatna arhiva

Da li ste znali da i u srpskoj prestonici postoji prolaz na platformu 9 ¾? Tu je blizu, na Novom Beogradu, verovatno niste ranije ni na tren posumnjali, ali tu je, verujte nam na reč!

Svet čarobnjaštva je ponovo u velikoj opasnosti i samo oni koji iskreno veruju, mogu zakoračiti u njega. Ne čekajte znak, ne čekajte sove, požurite u pomoć jer nam vreme ističe!

Nas petoro je krenulo u ovu avanturu. S obzirom na sat koji otkucava, čim smo ekspres vozom stigli u Hogvorts, usledila je još ekspresnija raspodela u jednu od četiri kuće. Čak dva Sliterinca među nama, ali nas to nije sputalo da nastavimo dalje. Kada smo se upoznali sa tim koliko „onaj čije se ime ne sme izgovoriti“ više nije mario ni za svoje dotadašnje podanike, čak je i Sliterin stao uz nas, možda kao i odlučniji borci na jedinoj pravoj strani.

Horkruksi su ponovo izgubljeni! Značilo je znanje i umeće svakog člana tima da ih se ponovo domognemo i uništimo. Zadatak neće biti nimalo lak. Jake čini kriju svakog od njih, ali naša najveća prednost je ta što imamo jedni druge. Narednih 60 minuta sve odlučuje!

MMR escape room

Na sreću čitalaca, ali i svih fanova Hari Potera nije zaista reč o povratku Mračnog gospodara već o sjajnom i uzbudljivom vidu zabave – escape room ili “bekstvo iz sobe“, koji je kod nas nažalost još uvek malo poznat.

Pravila igre veoma su jednostavna – Tim sastavljen od najmanje dvoje ljudi ostaje zaključan u sobi određene tematike odakle ima sat vremena da izađe, rešavajući zagonetke, otključavajući zatvorene kovčege i otkrivajući sve tajne sobe.

Prvi put sam deo escape room igre, i odmah prva soba iz koje zaista nikada ne bih otišla. Naravno, slušala sam priče mnogih poznanika kako je ovo sjajan vid zabave za sve generacije, ali tek po otvaranju Hari Poter sobe sam se konačno nagovorila da i ja postanem deo te zajednice.

Uz prijatnu dobrodošlicu, sjajnog domaćina Marka i načina na koji nas je upoznao sa zadacima i pravilima, postalo je jasno da priču mogu veoma lako ispratiti čak i oni koji nisu gledali filmove i/ili čitali knjige. Naravno, onima koji jesu, mnogo je lakše!

MMR escape room

Na moje veliko oduševljenje, tu su bili i pravi čarobnjački ogrtači u bojama kuća koje predstavljamo i, naravno, neizostavni čarobni štapići sa svojom svima dobro poznatom mogućnošću – da osvetle put kada je to najpotrebnije.

Već sa prvim korakom u sobu, stekao se utisak pravog sveta magije. Sve je bilo tu, kao što sam i zamišljala! Svakim daljim minutom uzbuđenje je raslo zbog savršene atmosfere. Moram priznati da je u prvi mah bilo teško usredsrediti se na zadatke koji su nas čekali, jer sam želela samo da sedim i uživam u tom “malom Hogvortsu“ usred Novog Beograda.

Marko nam je na kraju i potvrdio da je za oko 60 posto ekipa ovo bilo prvo escape room iskustvo samo zbog teme i da mu je izuzetno drago što su uspeli u svojoj nameri, a to je da prošire publiku i generalno interesovanje za ovaj tip igara. Posebno znači to što dolaze cele porodice i sa manjom decom sa jedne strane, a i veoma iskusni “begunci” sa druge. Ono što je sigurno jeste da, bez izuzetka, svima bude podjednako zabavno.

MMR ekipa vas čeka svakog dana da im se javite i pokušajte da spasete svet Harija Potera, a najavljuju i novu avanturu koju su upravo spremili za vas – Divided.

Samo imajte na umu da Hogvorts ekspres ponovo kreće svakog časa, a škola čarobnjaštva i magije sa nestrpljenjem iščekuje nove učenike. Požurite dok ima mesta, rezervišite svoju kartu na vreme!