O njima će cela Srbija sutra pričati: Bend AmanZaman snimio nesvakidašnji spot za singl “Trip”

AmanZaman je sve popularniji rege, ska, dab bend iz Svilajnca. Publiku su veoma brzo osvojili energijom, nastupom i pre svega sjajnom muzikom. I baš danas, 1. aprila - a nije prvoaprilska šala, ova sjajna ekipa objavljuje spot za singl "Trip". Singl je ujedno najava za njihov novi album.

 

Večeras u 20 časova premijerno će biti pušten spot za pesmu “Trip”. To je drugi singl sa mini albuma (EP) koji će se zvati “Noć” – kaže za Dnevno.rs vokal benda, Danilo Marinković.

“AmanZaman” je svoj drugi album podelio na dva dela (noć i dan) i na svakom će biti po pet pesama. Tako je jedna od njih i ekranizovana.

– Prva polovina albuma (Noć), prožeta je malo mračnijom atmosferom, muzika je tvrđa i emotivnija u odnosu na ono što su nasi slušaoci navikli do sada od nas, dok su tekstovi angažovaniji i prate muzički revolt svakodnevnicom – priča Danilo, koji je, kako dodaje, veoma zadovoljan kako se priča oko benda razvija.

Grupa je nastala još 2008. godine u Svilajncu, a svi članovi su veoma dobri prijatelji.

 

Foto: Mirjana ljubisavljevic

– Pesma “Trip” (originalni naziv Koraci) govori o stranputici kojoj smo svi izloženi u dobrom delu života, a ponekad je i čitav zivot jedna velika sumnja i veliko skretanje sa pravog puta.  Kod svakoga se to reflektuje na drugačiji način ali je važno da se što pre vratimo na pravi put i pravim vrednostima koje su se negde usput izgubile. To je i naša poruka, jer u ovo instant vreme, čovek lako zaboravi prave stvari i povedu ga neka sitna uzbuđenja ili lična korist i biva zapljusnut gomilom iskušenja na koje nekad i nema pravi odgovor, već podlegne tome i izgubi se, a paradoks tome, taj odgovor i izbavljenje leži u njemu samom. Čovek je sam sebi najveci neprijatelj i najveći prijatelj istovremeno. Ovim videom i pesmom smo hteli da pokažemo svim ljudima koji se slično osećaju da nisu sami i da svako od nas skrene sa puta, što nije problem, ali je važno da se vratimo na pravi smer, istrajemo sa svojim idejama vodiljama uvek i da smo u tome svi kao jedan! – poručuje mladi pevač.

Večeras u 20h kreće emitovanje spota, a na ovom linku ćete sve to moži i da ispratite:

Video je sniman na nekoliko lokacija, između ostalog u muzičkom studiju TSUNAMI i KLUBU SVETSKIH PUTNIKA, pa je bend iskoristio priliku da im se ovim putem i zahvali. 

Kameru i montažu potpisuje Adam Mitević, dugogodišnji prijatelj benda, dok je MAKE UP, i stilista Mirjana Ljubisavljević.

Glavni lik (shaman) je Ivana Obrenović a pored nje u spotu je i AmanZaman ekipa iz benda.

Izdanje potpisuju Nocturne Media i Lampshade Media koji ce izdati i gore pomenute albume kao i digitalno izdanje albuma prvenca “Samo neka gori”.

 Bend je, inače u proteklom periodu bio na mini turneji, koju završavaju u petak, 3. aprila nastupom na Vračar roks festivalu na Božidarcu. Nastupali su u Zemunu, Čačku, Nišu, Boru, Kragujevcu i Beogradu. Kraje aprila turneja se nastavlja, pa će “AmanZaman” posetiti Skoplje, Ljubljanu, Novi Sad i Kraljevo