Da li znate šta ZAISTA predstavlja znak za WC? Ako mislite da je žena u haljini niste u pravu!

Znak za WC
Pixabay.com

Kompanija "Axosoft" iz Arizone, kao deo kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim "muškim zanimanjima", došla je na ideju za novi ženski znak za toalet.

 

Ulaskom u WC na javnom mestu prvo ćete potražiti znak koji označava iza kojih je vrata toalet za žene, odnosno muškarce.

 
Kada ulazite u javni toalet, uvek gledate mali znak na vratima koji označava da li je WC namenjen muškarcima ili ženama. Ti znakovi mogu biti veoma raznoliki, ali onaj najpoznatiji i najzastupljeniji razliku između polova pravi na osnovu odeće koju nose.

 

Dok je muški znak prikazan tako da “nosi” pantalone, ženski znak “nosi” haljinu, što se danas smatra zastarelim i ograničavajućim.

Kompanija “Axosoft” je zbog toga došla na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji “Girls in Tech”, piše The Miror.

Tanja Katan iz “Axosofta” tvrdi kako trougao koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebao predstavljati haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt pa na taj način poručuje da žene mogu biti superheroji.

– U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Devojke i žene koje se zanimaju za nauku, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina – rekli su iz kompanije.

Cilj kampanje je podsticanje razgovora o prihvatanju žena u bilo koje zanimanje. Ne radi se samo o jednakosti žena nego o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u nabrojenim zanimanjima.