Kako je mama uz pomoć paste za zube naučila ćerku NAJVAŽNIJU LEKCIJU U ŽIVOTU (FOTO)

Pasta za zube
Facebook/Amy Beth Gardner

Poruka ove mame postala je pravi hit, oduševila je mnoge korisnike društvenih mreža, a na Fejsbuku je podeljena čak 720.000 puta.

 

Ejmi Bet Gardner je nekoliko dana pre početka školske godine poželela da ćerku Breonu nauči važnu životnu lekciju.

“Moja ćerka sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njen ormarić i iznenadili smo je novom torbom. Ali, večeras, pre odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Ejmi uz fotografiju tanjira sa zubnom pastom.

“Nakon što je Breona istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu, neće biti isto kao pre’. Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam odgovorila. ‘Sećaćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje reči imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatićeš koja je težina tvojih reči. Imaćeš priliku da izgovoriš reči kojima ćeš nekoga povrediti, poniziti, oklevetati. Takođe ćeš imati priliku koristiti reči koje će druge izlečiti, ohrabriti, inspirisati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje reči, Breona. Kada drugi ne vode računa o tome šta govore, ti budi ona koja će birati šta će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne reči. Neka te ljudi znaju po nežnosti i saosećanju. Nikada, nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost”, pisalo je u postu ove majke.