MUŠKI VODIČ ZA BRAK: Ovo je 20 BRUTALNIH ISTINA o tome kako je biti SUPRUG!

cencanje
pixabay.com

Burma ili okovi? Zavet na večnu ljubav ili potpisivanje robije? Šta je, zapravo, brak?

 

Pošto se čini da se sve više muškaraca maltene plaši braka i da od njega beže kao đavo od krsta, jedan Suprug je rešio da obznani “brutalne istine” o braku.

Ipak, on je rekao da to i nisu toliko brutalne činjenice, već realnost koja vas čeka u braku. Uz to je naveo i da ima petogodišnji bračni staž i malo dete, a da iskustva oženjenih mnogo zavise od toga koliko su dugo u braku.

1. Pričate o izmetu mnogo više nego što ste očekivali. Imate pse, imate bebe, realno – oko 80 odsto vaše konverzacije biće vezano za to ko je kad obavljao veliku nuždu. Kao i koliko često i kakve je gustine bila stolica.

2. Čak i najjače veze umeju da se poviju pod uticajem novca. Ko zarađuje, ko ne, ko zarađuje više. Još ako vi kao muško zarađujete manje, osećaćete se baš loše. Naviknite se na to ili radite na sebi.

3. Ma koliko da je vaša žena savršena, uočićete greške. To mogu da budu sasvim minijaturne sitnice. Nemojte joj to nikada reći, jer i ona uviđa sve vaše mane a ipak ima dovoljno obzira da vam ne truća o njima.

4. Tražiće vam da joj masirate stopala. To je nešto što mi supruga nikada nije tražila dok smo se zabavljali. Sad me na svakih nekoliko meseci zamoli da joj bar pet minuta masiram stopala.

5. Naučićete da kuvate. Ne živite u pedesetim godinama prošlog veka. Morate da naučite da se snalazite u kuhinji, jer to nije jedino njena obaveza.

 

6. Ako je to moguće, kuvaćete zajedno. Naviknite se i zavolećete taj simultani rad u kuhinji. Vi dodate, ona sipa, vi mešate, ona pere…

7. Nije sav njen donji veš seksi, ali ne izgovarajte ni to. Njen veš je udoban, od pamuka je, a ima i poseban veš za “one dane”. Ne kamenujte je zbog toga, pogledajte najpre na šta liče vaše gaće.

8. Isto važi i za pidžame. Nisu joj sve spavaćice seksi, šta više – ušuškaće se pored vas u debeloj pidžami i sa termo čarapama na nogama.

9. To što imate manje seksa je 50 odsto vaša krivica. Da, seksa imate sve manje, naročito kad imate i dete, ali i vi ste za to krivi. Postarajte se da ne navaljujete i da je fino zavodite.

10. Pošto se dete rodi, grudi nisu isključivo vaše. Nakon porođaja grudi vaše supruge biće velike i skakutave, ali i van vašeg domašaja.

 

11. Biti u braku je bolje nego biti sam. Verujte, vaš samački život nije toliko uzbudljiv kao što mislite. Veći deo vremena provodite u kafanama, pijani, sami… Izađite ponekad sa prijateljima koji su sami, pa ćete shvatiti koliko ste blagosloveni.

12. Verovatno joj neće biti toliko do seksa koliko je vama. Jer, znate, ona na umu ima i sve moguće kućne poslove i kupovine i obaveze koje vi izbegavate. Pomozite joj oko toga, pa možda i ona “pomogne” vama.

13. Neće joj se svideti svi vaši ortaci. Ne pokušavajte da branite drugara koji joj se ne dopada. Sva je prilika da je ona u pravu i da tip zaista jeste se*onja.

14. Neće joj se svideti sve vaše drugarice. Biće ljubomorna na vaše stare drugarice, a one nove će morati da prođu kroz nekoliko krugova prihvatanja.

15. Nećete imati iste stavove o roditeljstvu. Ma koliko vam deluje da imate bliska razmišljanja jednom kad vam se rodi dete videćete da se ne slažete oko mnogo toga. Neko bi da ga nuna non stop, a neko da ostavi dete u krevecu da se smiri.

 

16. Izlasci i opijanja više nisu toliko zabavni. Zapravo, shvatite da nisu bili zabavni ni kad ste bili klinac. Vreme je da shvatite koja količina alkohola vas dovodi u savršeno raspoloženje, a da se pri tom ne usvinjite.

17. Ne želi da zna da vam je neka druga žena privlačna. Ma koliko da je vaša ljubav jaka, ona ne želi da čuje da je neka druga žena lepa. Osim ako to ne kažete za njenu mamu. Vaša supruga voli da udeljujete komplimente njenoj mami. Ali ne i sestri, uzgred budi rečeno.

18. Ponekad morate da izbacite ženu iz kuće. Podsetite je na to da joj je potrebno slobodno vreme, da treba da izađe sa drugaricama, da treba da uživa. Preuzmite na sebe domaćinstvo i decu, niste nesposobni.

19. Odlazak u krevet u isto vreme čini čuda za vašu vezu. I to što je ranije moguće. Jer ćete onda više vremena provesti grleći svoju suprugu, a to će vam oboma dobro doći posle napornog dana.

20. Podsetite se šta ste potpisali Onog Dana. Nema te svađe, lošeg dana ili užasne večere koje ne mogu da se “izleče” poljupcem i izjavama ljubavi. Ako ulepšate dan svojoj supruzi, biće i vama lepše.