OD LJUBAVI DO AGRESIJE IMA MALO ČAŠICA: Postoje četiri vrste PIJANACA – proverite kojoj grupi vi pripadate!

alkohol
Jack Hebert via Foter.com / CC BY

Da li ste Hemingvej ili Mister Hajd?

 

Svi mi imamo onog jednog lika u prijateljima koji se “urolja” od čašice rakije i počne svima da izjavljuje ljubav. Međutim, imamo i onog koji se sa barmenom upusti u žestoku raspravu, pa dođe i do tuče. Naučnici sa Univerziteta Misuri u Kolumbiji razmatrali su zašto alkohol drugačije utiče na različite ljube.

U njihovoj studiji učestvovalo je 374 studenata, koji su po završetku istraživanja kategorizovani u četiri grupe.

Kojoj grupaciji pijanaca vi pripadate?

Meri Popins – iliti Pijanac pun ljubavi

Ovo je onaj stranac iz kafane koji vam dodiruje kosu i govori vam da ste prelepi. Meri Popins pijanci i te kako utiču na vaše samopouzdanje, srećni su, dragi i vole da vas osete.

Ernest Hemingvej – iliti Kako ti je tako ti je

Čak 40 odsto ispitanika upada u ovu kategoriju nazvanu po slavnom književniku koji se hvalio kako može da popije paklenu dozu viskija i da se ne napije. Hemingvejevci iskazuju iste osobine kao i kada su trezni, bez obzira na to koliko su alkohola popili.

Mister Hajd – iliti Ljutiti pijanac

Niko ne voli da se napije sa ovim tipom pijanca, jer se uvek sve završi svađom – ili se potuče sa najboljim prijateljem ili sa konobarom ili sa kantom za smeće koja ga je pogrešno pogledala. Sudeći po studiji, Mister Hajd pod uticajem alkohola postaje “manje odgovoran, manje intelektualan i neprijateljskije nastrojen”.

Otkačeni profesor – iliti Pričljivi pijanac

Onog minuta kad mehurići piva počnu da ga “rade”, pijanac koji je po prirodi introvertan postaje društveni leptirić. Odbacuje sve svoje inhibicije i postaje ekstrovert, priča sa strancima i svima može da ispovedi svoju životnu priču.