NOVI FILM O SLAVNOJ SRPSKOJ ISTORIJI: Snima se KNEZ LAZAR, pogledajte PRVI TREJLER (VIDEO)

Knez Lazar
Promo

Na Internetu je pokrenuta kampanja prikupljanja novca kojim bi bilo pomoglo snimanje igrano-edukativnog filma o knezu Lazaru Hrebeljanoviću.

 

Igrano-edukativni film KNEZ LAZAR prati život kneza Lazara Hrebeljanovića. Radnja filma započinje njegovim odrastanjem i sticanjem titula na dvoru cara Dušana. Pratimo njegovo razvijanje kao vojnika i posvećenost svojim dužnostima na dvoru uz potpunu predanost caru.

Više o tome šta je knez Lazar radio na dvoru cara Dušana možete saznati KLIKOM OVDE!

Prikazuje se stvaranje ljubavi između Milice i kneza Lazara što vodi blagoslovu cara za njihovo venčanje.

Jedan deo filma je posvećen izgradnji srednjovekovnog Kruševca kao prestonice i jačanju Lazareve moći u Srbiji i njegovu želju da Srbiju opet načini snažnom državom na Balkanu.

Posle uspešne odbrane od sve češće najezde turske vojske knez Lazar se sprema za konačni obračun na Kosovu polju.

Glavne uloge igraju Vojin Ćetković u ulozi starijeg kneza Lazara, Biljana Nikolić u ulozi starije knjeginje Milice, Miloš Đurović u ulozi mladog kneza Lazara, Marta Bjelica u ulozi mlade knjeginje Milice. Narator u filmu je Goran Dimitrijević.

Film je deo master rada Marka Marinkovića na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku istorije. Plan autora je da se snimi film od 45 minuta koji bi se koristio pre svega kao nastavno sredstvo u svim školama u Srbiji.

Snimanje su već podržali grad Kruševac, Eparhija kruševačka, brojni fakulteti, zavodi, muzeji, fabrike i kruševačko pozorište, ali nedostaje novca za nastavak snimanja. Zato je na internetu pokrenuta kampanja prikupljanja novca, a više o načinu na koji vi možete da pomognete možete saznati OVDE!