Vesti  Magazin  /  Ekrani

PUBLIKA ĆE IZABRATI: Sutra spisak srpskih kandidata za EVROVIZIJU, glavni favoriti DVE POZNATE PEVAČICE

RTS bi sutra trebalo da objavi koji pevači će se u februaru takmičiti za srpskog predstavnika na prestižnoj muzičkoj manifestaciji
Autor: kurir.rs Foto: Beta
Vreme: 09:05h | 07. decembar. 2017.
0

 

 

Maja Nikolić i Jelena Tomašević glavni su favoriti za odlazak na Evroviziju u Lisabon u maju 2018. godine, saznaje Kurir.


Pored njih dve, na konkurs RTS prijavili su se i muzičar Sanja Ilić i Balkanika, bivša učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije“ Saška Janković i Pinkove zvezdice iz prve sezone Mateja Vukašinović i Igor Lazarević.

 

Konačan spisak Javni servis bi trebalo da objavi sutra, a posle devet godina, predstavnika Srbije na najprestižnijoj muzičkoj manifestaciji biraće publika i stručni žiri na Beoviziji u februaru.

 

 

 

- Učesnici su potpisali rigorozne ugovore da o svom učešću do objavljivanja konačnog spiska ne smeju javno da govore. Mali broj ljudi je upućen u to ko je sve poslao svoje kompozicije na konkurs RTS. Koverte s imenima su zapečaćene. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih urednika RTS, izabrala je najbolje kompozicije koje će ući u uži izbor za Beoviziju - kaže izvor Kurira.


Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS, nije želela da otkriva imena učesnika, ali je objasnila da nema povlašćenih.

 

- Priče da se na Evroviziju ide preko veze su gluposti. Javno će na sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Žiri će biti oformljen u februaru, kada bude organizovano takmičenje. Trudićemo se da sastav bude u potpunosti nepristrasan - rekla je Kovačevićeva za medije.


Duška Vučinić Lučić, šef odseka za pres i odnose sa javnošću RTS, raduje se Beoviziji.

 

- Želja nam je da bude takmičarskog karaktera, da vratimo festivalsku atmosferu. Želimo i da gledaoci budu uključeni u izbor, a do samog dana takmičenja neće biti poznat sastav stručnog žirija. Još razmišljamo da li će takmičenje biti održano u Sava centru ili u studiju RTS, da li će trajati dan ili dva - rekla je Duška.

 

 


Maja Nikolić nedavno je izjavila da smatra da njoj pripada mesto na Evroviziji i da je sigurna u svoj trijumf.

 

- Pored mene niko nema šanse! Meni Evrovizija pripada još od 1991, kad sam pobedila na festivalu u SFRJ, i onda su došle sankcije, tako da je Maja već trebalo da pobedi na Evroviziji. Meni ta nagrada pripada! - rekla je Nikolićeva, koja juče nije odgovarala na naše pozive.


Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Tomaševićevom, ali ona nije bila dostupna za komentar.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.