SJAJNA ZA SJAJNE: “Fantastična žena” okupila poznate dame Srbije (FOTO)

Saška Janković
Promo

Film “Fantastična žena” sinoć je na premijeri okupio brojne poznate ličnosti koje je oduševila glavna glumica Daniela Vega u liku transrodne žene. Priču o ljubavi i borbi protiv predrasuda i diskriminacije nisu propustili pevačice Ida Prester, Saška Janković, stilista Srđan Vekić, manekenka Jelena Ivanović, kreatorka Suzana Perić, Goga Grubješić...

 

– Film je na mene ostavio snažan utisak. Volim kada se ljudi bave socijalnim temama, i apsolutno je zaslužio Oskara. Živimo u 21.veku i teško mi je da verujem da se i dalje ljudi, samo zato što su transrodni, nalaze na margini, što ovaj film i prikazuje. Posebno me je oduševila glavna glumica, Daniela Vega, naročito kad sam saznala da je ona transrodna žena. Kasting je zaista sjajan. Mislim da dugo ništa slično nisam videla, odličan film – rekla je Saška Janković nakon premijere.

Ida Prester takođe nije krila oduševljenje filmom.

 

– Jako zanimljiv film o šikaniranju drugačijih. Izvrsna glavna uloga, jako inteligentno odigrano, bez da pređe u karikaturu. Preporučujem svima – dodala je Ida.

Film, po rečima reditelja Sebastiana Lelia, priprema za život i dopušta da istražujemo sopstvenu duhovnost.

– Ovaj film je i romansa, ali i fantazija, film o poniženju i osveti, dokument stvarnosti, i studija karaktera. Identitet filma je kompleksan, i vrlo promenljiv – dodaje Lelio.

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica. Orlando ima svoju štampariju. Zajedno planiraju budućnost. Međutim, Orlando iznenada umre, i Marina ostaje potpuno sama, ali i pod pritiscima i optužbama Orlandove porodice, ali i policije koja počinje da istražuje njenu eventualnu umešanost u Orlandovu smrt.

Sa druge strane, Orlandova bivša žena joj zabranjuje da prisustvuje sahrani, dok je Orlandov sin izbacuje iz stana. Imajući u vidu da je Marina transrodna žena, za veći deo Orlandove porodice njen seksualni identitet je sramotan i nenormalan. Marina tada odlučuje da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko ja ona zapravo – složena, snažna, iskrena i… fantastična žena.