GAŠENJE “NAJVEĆEG PROJEKTA”: Od naredne sedmice televizijska ponuda SLABIJA ZA JEDAN PROGRAM!

Televizija
Foter / flash.pro / photo on flickr

Gasi se "najveći projekat" jedne medijske kuće.

 

Kako saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS), kablovski kanal televizije B92, B92 Info, u nedelju, 18. decembra prestaje sa emitovanjem programa.

Menadžment Antena grupe Srbija i Crna Gora prema strategiji medijskog razvoja ove kuće, odlučio je da investicije koje su dosad ulagane u program kablovskog kanala B92 info, preusmeri na nove sadržaje i unapređenje kvaliteta programa terestrijalnog kanala B92 – rekli su UNS-u iz menadžmenta.

Podsetimo, B92 Info sa radom je počeo 7. aprila 2008. godine. Tada je najavljivan kao “najveći projekat kuće od osnivanja televizije B92”.

Naš info kanal je koncipiran po uzoru na svetske info kanale, tako da će sva ona publika koje jako mnogo ima u Srbiji i koja je željna informacija, koja u svakom trenutku hoće da dobije pravu informaciju, to konačno moći da dobije na našem info kanalu – rekla je prilikom osnivanja tadašnja direktorka Vesti B92 Sanda Savić.

Ipak, B92 Info ubrzo je postao kanal na kojem su se, osim repriza vesti TV B92, emitovale i reprize različitih informativnih emisija u produkciji TV B92, bez jasno profilisane programske šeme.