VREME JE ZA PIVO! Mesto gde i praznih džepova možete da se PROVEDETE FENOMENALNO!

Pivo
Pixabay.com

Počev od danas, Beograđani imaju priliku da ugoste ljude iz regiona i šire, i to na jednom od najvećih festivala u ovom kraju Evrope. Beer Fest počinje večeras i trajaće sve do 21. avgusta.

 

Na Ušću će se ove godine predstaviti veliki broj muzičkih imena, a u pet dana posetioci će moći da probaju nekoliko stotina pivskih brendova. Očekivanja o poseti često budu i manja od realne posete jer festival neretko dostigne broj od preko pola miliona ljudi.

Besplatan ulaz i muzički program sačinjen od kvalitetne muzike namenjene širokom auditorijumu su poslednjih godina doveli ovaj festival do usijanja. Tome u prilog svedoči i čenjenica da je za tek nešto više od decenije postojanja festival posetilo preko sedam miliona ljudi.

Priznjanja i premeštaj

Britanski list “The Independent“ je festival uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti, a to je i te kako dalo vetar u leđa festivalu koji je narednih godina opravdavao očekivanja publike.

Nagrada za marketinški događaj godine usledila je 2009. kada je časopis “Taboo“ proglasio Beer fest za pobednika. Pretprošle godine festival je odneo i nagradu “Najbolje iz Srbije“ gde se proslavio u kategoriji “Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije“.

Za razliku od početnih godina organizovanja festivala, kada je bio smešten na Kalemegdanu, Beer Fest se nekoliko godina unazad organizuje na novobeogradskoj strani ušća Save u Dunav, a mnogi kažu da je upravo ta oaza dovela do toga da se spoje priroda i urbanost koju Beograd sam po sebi nosi.

Velika zainteresovanost za festival očigledna je poslednjih godina i po povećanom broju smeštajnih kapaciteta. Apartmane u Beogradu često traže turisti iz zemlje ali i gosti iz inostranstva, te im mnogi u doba festivala izlaze u susret sa cenama i uslovima.

 

Bogat muzički sadržaj

Organizatori Beogradskog festivala piva se iz godine u godinu trude da osim promocije piva vernoj publici obezbede i zabavu u vidu muzičkog programa. Čini se da se na tome radi veoma predano, barem ako je suditi po “line up-u“ koji je sve bogatiji.

Ove godine na festivalu će osim standardnih domaćih bendova iz sveta rokenrola poput Bajage, Ortodoks Kelta, Irie FM, Ritma Nereda, nastupiti i mnogi gosti iz regiona. Mesto na bini naći će Psihomodo Pop, Elemental, Masimo Savić, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi, a od gostiju iz inostranstva očekuje se dugo najavljivani Rudimental.

Konačno, u dane kada se o štednji govori na sva usta i kada prazni džepovi i na delu pokazuju zbog čega se o tome priča, Beogradski pivski festival dođe kao pravo osveženje. Taman i da sa tankim novčanikom naiđete u jednodnevnu posetu, moći ćete da se počastite sa nekoliko piva i uživate u propratnom programu koji vam Beer fest nudi, da makar na trenutak skrenete misli sa dosadne svakodnevice.

Uživajte!