Sakrij oglas
 Veličina slova 'Živela muzika'

Međunarodni festival horova u Kragujevcu

Nastupom kragujevačkog Gradskog kamernog hora 'Liceum', koji je izveo ljubavne pesme iz Mokranjčevih 'Rukoveti', u Kragujevcu je u nedeleju počeo Deseti međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala 'Koncept'.

Festival je otvorio kompozitor iz Beograda Minta Aleksinački, na svečanoj ceremoniji u holu Druge gimnazije na kojoj su se svi horovi učesnici predstavili sa po jednom kompozicijom, a zatim zajedno izveli kanon „Živela muzika” Mihaela Pretoriusa.

Na festivalu, koji ima revijalni karakter, do 23. avgusta nastupiće još pet kamernih horova i dva vokalna ansambla iz Ukrajine, Rusije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije.

Učesnici festivala u Kragujevcu imaće priliku da se tokom festivalskih dana predstave i publici u Topoli i Aranđelovcu.

Umetnički direktor festivala Miloje Nikolić, rekao je novinarima da na festivalu prvi put nastupaju i vokalni ansambli što ovu manifestaciju u godini jubileja čini raznovrsnijom.

Prema njegovim rečima, gosti festivala su vokalna grupa „Constantine” iz Niša i Krasnojarski vokalni kvartet iz istoimenog grada u Rusiji.

(Beta)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M.S.
  • Photo: www.glas-javnosti.rs
  • Datum: ponedeljak, 19. avgust 2013. u 10:56
 

      
Poslednje vesti
Festivali Plasido Domingo sa svetskim megazvezdama na "iTunes" festivalu

Šta je zajedničko Pharrellu Williamsu, Kylie Minoque, Ed Sheeranu i Placidu Domingu?! Nastup na popularnom muzičkom festivalu “iTunes” u Londonu!

Festivali Oktobarfest za početnike - Bujni dekoltei, zadignute haljine i pivo u potocima (FOTO)

Ovogodišnji Oktobarfest počeo je 19. septembra i traje do 5. oktobra. Jer, ovaj festival piva UVEK traje 16 dana! Niste ovo znali?! Evo koje su vam činjenice još verovatno promakle o najpoznatijem fes

Festivali Ova zemlja odustaje od Evrovizije zbog krize

Ukrajina neće učestvovati na takmičenju pesme Evrovizije 2015. godine, saopštila je danas ukrajinska nacionalna televizija navodeći kao razloge troškove učešća i višemesečne sukobe na istoku zemlje.

Festivali 'Taman kad ste mislili da znate sve o kafi...' - Prvi Festival kafe u Srbiji

Posle brojnih metropola i srpska prestonica dobija prvi Festival kafe, čaja i toplih napitaka. Ovaj jedinstveni događaj u regionu održaće se ove godine 26. i 27. septembra u neposrednoj blizini Ušće Š

Izdvojeno