Sakrij oglas
 Veličina slova 'Živela muzika'

Međunarodni festival horova u Kragujevcu

Nastupom kragujevačkog Gradskog kamernog hora 'Liceum', koji je izveo ljubavne pesme iz Mokranjčevih 'Rukoveti', u Kragujevcu je u nedeleju počeo Deseti međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala 'Koncept'.

Festival je otvorio kompozitor iz Beograda Minta Aleksinački, na svečanoj ceremoniji u holu Druge gimnazije na kojoj su se svi horovi učesnici predstavili sa po jednom kompozicijom, a zatim zajedno izveli kanon „Živela muzika” Mihaela Pretoriusa.

Na festivalu, koji ima revijalni karakter, do 23. avgusta nastupiće još pet kamernih horova i dva vokalna ansambla iz Ukrajine, Rusije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije.

Učesnici festivala u Kragujevcu imaće priliku da se tokom festivalskih dana predstave i publici u Topoli i Aranđelovcu.

Umetnički direktor festivala Miloje Nikolić, rekao je novinarima da na festivalu prvi put nastupaju i vokalni ansambli što ovu manifestaciju u godini jubileja čini raznovrsnijom.

Prema njegovim rečima, gosti festivala su vokalna grupa „Constantine” iz Niša i Krasnojarski vokalni kvartet iz istoimenog grada u Rusiji.

(Beta)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M.S.
  • Photo: www.glas-javnosti.rs
  • Datum: ponedeljak, 19. avgust 2013. u 10:56
 

      
Poslednje vesti
Festivali Ova zemlja odustaje od Evrovizije zbog krize

Ukrajina neće učestvovati na takmičenju pesme Evrovizije 2015. godine, saopštila je danas ukrajinska nacionalna televizija navodeći kao razloge troškove učešća i višemesečne sukobe na istoku zemlje.

Festivali 'Taman kad ste mislili da znate sve o kafi...' - Prvi Festival kafe u Srbiji

Posle brojnih metropola i srpska prestonica dobija prvi Festival kafe, čaja i toplih napitaka. Ovaj jedinstveni događaj u regionu održaće se ove godine 26. i 27. septembra u neposrednoj blizini Ušće Š

Festivali RTS podneo prijavu - Srbija ponovo učestvuje na Evroviziji

Radio-televizija Srbije prijavila je učešće Srbije na 60. Evrosongu u Austriji, ali je zadržala pravo da otkaže ušešće ako do oktobra ne reši finansijske probleme.

Festivali Poslušajte hit mlade folkerke koja je pobedila na festivalu Fezam u Šapcu (VIDEO)

Pobednica četvrtog festivala zabavne muzike Fezam, koji je sinoć završen u Šapcu je Ema Lapin iz Beograda sa pesmom 'Crveni grom'. U revijalnom delu programa pored Nana benda i Nele Vidaković nastupil

Izdvojeno