Sakrij oglas
 Veličina slova 'Živela muzika'

Međunarodni festival horova u Kragujevcu

Nastupom kragujevačkog Gradskog kamernog hora 'Liceum', koji je izveo ljubavne pesme iz Mokranjčevih 'Rukoveti', u Kragujevcu je u nedeleju počeo Deseti međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala 'Koncept'.

Festival je otvorio kompozitor iz Beograda Minta Aleksinački, na svečanoj ceremoniji u holu Druge gimnazije na kojoj su se svi horovi učesnici predstavili sa po jednom kompozicijom, a zatim zajedno izveli kanon „Živela muzika” Mihaela Pretoriusa.

Na festivalu, koji ima revijalni karakter, do 23. avgusta nastupiće još pet kamernih horova i dva vokalna ansambla iz Ukrajine, Rusije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije.

Učesnici festivala u Kragujevcu imaće priliku da se tokom festivalskih dana predstave i publici u Topoli i Aranđelovcu.

Umetnički direktor festivala Miloje Nikolić, rekao je novinarima da na festivalu prvi put nastupaju i vokalni ansambli što ovu manifestaciju u godini jubileja čini raznovrsnijom.

Prema njegovim rečima, gosti festivala su vokalna grupa „Constantine” iz Niša i Krasnojarski vokalni kvartet iz istoimenog grada u Rusiji.

(Beta)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M.S.
  • Photo: www.glas-javnosti.rs
  • Datum: ponedeljak, 19. avgust 2013. u 10:56
 

      
Poslednje vesti
Festivali Zvuci dobre muzike dopiru iz šume - Forest Calling žurka na Goču

Ovog vikenda na planini Goč organizuje se velika žurka pod otvorenim nebom i daleko od gradske gužve, na kojoj će nastupiti veliki broj domaćih di-džejeva.

Festivali Najbolje sa ovogodišnjeg Beer Festa (FOTO GALERIJA)

Pogledajte galeriju fotografija koje smo zabeležili poslednje večeri festivala piva i javite nam kako ste se vi proveli!

Festivali Ivana Selakov i Aleksa Jelić zajedno na novom festivalu u Šapcu

Nakon konkursa koji je trajao mesec dana 12 kompozcija će se naći na finalnoj večeri festivala zabavne muzike FEZAM u Šapcu.

Festivali Zatvaranje Beer Festa: Za sam kraj Van Gogh, YU Grupa, Darkwood Dub i SARS - najboljima dodeljene nagrade!

'Van Gogh' održao spektakularan nastup, počeo nastup 'YU grupe'. Program 12. po redu festivala piva zatvoriće 'Darkvud Dab' i 'Sars'.

Izdvojeno
Najčitanije