Sakrij oglas
 Veličina slova 'Živela muzika'

Međunarodni festival horova u Kragujevcu

Nastupom kragujevačkog Gradskog kamernog hora 'Liceum', koji je izveo ljubavne pesme iz Mokranjčevih 'Rukoveti', u Kragujevcu je u nedeleju počeo Deseti međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala 'Koncept'.

Festival je otvorio kompozitor iz Beograda Minta Aleksinački, na svečanoj ceremoniji u holu Druge gimnazije na kojoj su se svi horovi učesnici predstavili sa po jednom kompozicijom, a zatim zajedno izveli kanon „Živela muzika” Mihaela Pretoriusa.

Na festivalu, koji ima revijalni karakter, do 23. avgusta nastupiće još pet kamernih horova i dva vokalna ansambla iz Ukrajine, Rusije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije.

Učesnici festivala u Kragujevcu imaće priliku da se tokom festivalskih dana predstave i publici u Topoli i Aranđelovcu.

Umetnički direktor festivala Miloje Nikolić, rekao je novinarima da na festivalu prvi put nastupaju i vokalni ansambli što ovu manifestaciju u godini jubileja čini raznovrsnijom.

Prema njegovim rečima, gosti festivala su vokalna grupa „Constantine” iz Niša i Krasnojarski vokalni kvartet iz istoimenog grada u Rusiji.

(Beta)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M.S.
  • Photo: www.glas-javnosti.rs
  • Datum: ponedeljak, 19. avgust 2013. u 10:56
 

      
Poslednje vesti
Festivali OVOG PUTA POD DRUGIM BOJAMA: Željko Joksimović OPET ide na Evroviziju

Srpski pevač šesti put ide na popularno takmičenje.

Festivali Tom Odell za pravu ljubav na Exitu!

Jedna od najvećih muzičkih senzacija nove generacije i nagrađivani britanski kantautor Tom Odell, nakon nastupa na najvećim svetskim festivalima kao što su Glastonbury i Coachella nastupiće na Exit fe

Festivali Imamo pobednika: Bojana Stamenov predstavlja Srbiju u Beču na 60. Evroviziji (VIDEO)

Pesma "Ceo svet je moj" autora Vladimira Grajića, koju izvodi Bojana Stamenov predstavljaće Srbiju krajem maja u Beču na jubilarnom, 60. takmičenju za Pesmu Evroovizije.

Festivali PRESEDAN NA EVROSONGU: Australija ove godine na takmičenju

Australiji je upućen poziv da ucestvuje na takmičenju za ovogodišnju pesmu Evrovizije, 23. maja u Beču, saopštili su organizatori ove muzičke manifestacije.

Izdvojeno