Sakrij oglas
 Veličina slova 'Živela muzika'

Međunarodni festival horova u Kragujevcu

Nastupom kragujevačkog Gradskog kamernog hora 'Liceum', koji je izveo ljubavne pesme iz Mokranjčevih 'Rukoveti', u Kragujevcu je u nedeleju počeo Deseti međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala 'Koncept'.

Festival je otvorio kompozitor iz Beograda Minta Aleksinački, na svečanoj ceremoniji u holu Druge gimnazije na kojoj su se svi horovi učesnici predstavili sa po jednom kompozicijom, a zatim zajedno izveli kanon „Živela muzika” Mihaela Pretoriusa.

Na festivalu, koji ima revijalni karakter, do 23. avgusta nastupiće još pet kamernih horova i dva vokalna ansambla iz Ukrajine, Rusije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije.

Učesnici festivala u Kragujevcu imaće priliku da se tokom festivalskih dana predstave i publici u Topoli i Aranđelovcu.

Umetnički direktor festivala Miloje Nikolić, rekao je novinarima da na festivalu prvi put nastupaju i vokalni ansambli što ovu manifestaciju u godini jubileja čini raznovrsnijom.

Prema njegovim rečima, gosti festivala su vokalna grupa „Constantine” iz Niša i Krasnojarski vokalni kvartet iz istoimenog grada u Rusiji.

(Beta)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M.S.
  • Photo: www.glas-javnosti.rs
  • Datum: ponedeljak, 19. avgust 2013. u 10:56
 

      
Poslednje vesti
Festivali Želite da budete zvezda Belgrade Beer Festa? Evo kako!

Budi zvezda Belgrade Beer Festa - Napravi selfie sa limenkom

Festivali Srbija ponovo učestvuje na dečjem Evrosongu

Srbija će, posle tri godine izostanka, ponovo imati predstavnika na takmičenju za "Dečiju pesmu Evrovizije", saopštila je danas Radio-televizija Srbije.

Festivali Biondi večeras na Musicology festivalu na Kalemegdanu

Italijanski pevač Mario Biondi nastupiće večeras na festivalu "Musicology" na Kalemegdanu, a na koncertu će predstaviti album "Sunce" koji je 2013. godine objavila muzička kuća "Soni".

Festivali Beer fest i ove godine pokreće akciju: Biram da recikliram

Zadovoljstvo nam je da već šestu godinu zaredom Belgrade Beer Fest u saradnji sa Ball Packaging Europe Belgrade i recan Fondacijom za reciklažu limenki za piće organizuje društveno-odgovornu i ekološk

Izdvojeno
Najčitanije