Sakrij oglas
 Veličina slova 'Živela muzika'

Međunarodni festival horova u Kragujevcu

Nastupom kragujevačkog Gradskog kamernog hora 'Liceum', koji je izveo ljubavne pesme iz Mokranjčevih 'Rukoveti', u Kragujevcu je u nedeleju počeo Deseti međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala 'Koncept'.

Festival je otvorio kompozitor iz Beograda Minta Aleksinački, na svečanoj ceremoniji u holu Druge gimnazije na kojoj su se svi horovi učesnici predstavili sa po jednom kompozicijom, a zatim zajedno izveli kanon „Živela muzika” Mihaela Pretoriusa.

Na festivalu, koji ima revijalni karakter, do 23. avgusta nastupiće još pet kamernih horova i dva vokalna ansambla iz Ukrajine, Rusije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije.

Učesnici festivala u Kragujevcu imaće priliku da se tokom festivalskih dana predstave i publici u Topoli i Aranđelovcu.

Umetnički direktor festivala Miloje Nikolić, rekao je novinarima da na festivalu prvi put nastupaju i vokalni ansambli što ovu manifestaciju u godini jubileja čini raznovrsnijom.

Prema njegovim rečima, gosti festivala su vokalna grupa „Constantine” iz Niša i Krasnojarski vokalni kvartet iz istoimenog grada u Rusiji.

(Beta)


Vezane vijesti
  • Autor: Priredila: M.S.
  • Photo: www.glas-javnosti.rs
  • Datum: ponedeljak, 19. avgust 2013. u 10:56
 

      
Poslednje vesti
Festivali Nekada ovako, a danas... Sećate se devojke koja je svojim glasom oduševila žiri emisije 'Ja imam talenat'?

Bojana Stamenov postala je poznata kada je 2012. godine svojim glasom zasenila žiri i publiku emisije 'Ja imam talenat'. Njen dar tada ju je odveo do samog finala šou programa, a sada je pred njom nov

Festivali IZNENAĐENI? Ovo su kandidati za predstavnika Srbije na Evroviziji (VIDEO)

Kako se u saopštenju navodi predstavnik Srbije na predstojećem Evrosongu biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50. Finalni izbor biće održan 14. i 15. februara

Festivali EXIT Avantura ponovo na vrhu Evrope!

Na ovogodišnjoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, morsko izdanje EXIT Avanture, Sea Dance u Budvi, proglašen je za najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca po

Festivali Još SAMO dva dana do kraja praznične akcije

Do kraja praznične akcije 1 karta = 2 festivala ostalo je još dva dana.

Izdvojeno