CRNA GORA DOBILA EVROVIZIJSKOG PREDSTAVNIKA: Đetići NIMALO nisu zadovoljni odabirom!

Slavko Kalezić
Facebook.com/slavko.kalezic

On je glumac crnogorskog Narodnog pozorišta, diplomirao je na FDU na Cetinju specijaliziravši solo pevanje i ples.

 

Stručna komisija RTCG je donela odluku da Crnu Goru na Eurosongu 2017. predstavlja Slavko Kalezić sa kompozicijom koja nosi naslov “Space”, autora Momčila Zekovića.

Na konkurs se prijavilo 20 autora sa 27 kompozicija. To je, kako je saopšteno, bio jedan od razloga što je trebalo mnogo vremena da se donese konačna odluka.

Slavko Kalezić je glumac CNP, diplomirao na FDU na Cetinju specijaliziravši solo pjevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije. U njegovoj muzičkoj biografiji vredi istaći izuzetno uspešan nastup na regonalnom takmičenju “X Factor Adria”.

Objavio je singlove “Krivac” i “Feel the Love”, a pre dve godine i debi album “San o večnosti” sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića “Ljuljaj me nježno”, kao i rimejk pesama na engleskom pod nazivom “Question”.

Septembra 2016. objavljuje još dva singla “Sudnji dan” i “Freedom”. Slavko tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju “Space”. Zeković je poznat kao član grupe Perper sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

Na portalu Kolektiv.me objavljena je i anketa o izboru predstavnika i sudeći po njoj i po komentarima po Internetu, Crnogorci nisu nimalo zadovoljni Kalezićem.