VELIKI HOROSKOP ZA 2018. GODINU: Vreme je da se obogatite! Stiže period SREĆE I STICANJA, a najviše će dobiti OVI ZNACI

Horoskop
Pixabay.com

Pred nama je veoma plodna godina u kojoj će fokus biti, pre svega, na materijalnom sticanju. Velike planetarne promene koje su se desile već u 2017. godini, a to su prelazak Jupitera u znak Škorpije i Saturna u znak Jarca, doneće većini znakova veću odgovornost, ali i želju za uspehom. Godina počinje stabilno i energično, a jedan od najlepših meseci će biti upravo januar.

 

* Zabranjeno svako prenošenje ovog teksta ili nekog njegovog dela bez linkovanja ka portalu Dnevno.rs i dozvole redakcije. 

 

Horoskop je pripremila Aleksandra Grujić, kojoj se možete obratiti za svaki vid astro konsultacija, izradu i analizu natalnih karti!

tel: 065/615-73-91

mail: [email protected]  

Facebook@AstroSpica1 

Mnogi će se služiti manipulacijama, ali i nedozvoljenim sredstvima da bi došli do cilja tokom proleća. U periodu retrogradnog Jupitera, od 10. marta do 14. jula, mogući su i skandali na polju ljubavi. Na emotivnom planu situacije ćemo proživljavati emotivnije, strastvenije i dublje. Spremite se za rizične, tajne veze, ali i velike ljubavi.

Januar, april, jul i septembar biće najpovoljniji meseci u narednoj godini – kako na emotivnom tako i na poslovnom planu!

OVAN

 

LJUBAV

Pred Ovnovima je veoma zanimljiva, u nekim periodima turbulentna, ali i emotivno intenzivnija i strastvenija godina nego mnoge prethodne. Godina počinje gotovo savršenom postavkom planeta iz vašeg astrološkog osmog polja (strasti i karme), ali i  astrološkog polja društvenog statusa, karijere i prošlosti. Venera iz stabilnog i nesalomivog Jarca u dobrim aspektima, sa vladarem vašeg znaka Marsom, učiniće vas odlučnijim po pitanju ljubavi i u vaš život uneti sudbinske promene. Tokom januara meseca moguće je da sretnete svoju sudbinsku ljubav u znaku Vage, Lava ili Vodolije pod neobičnim okolnostima.

Zazuzeti Ovnovi mogu ući u platonsku vezu sa nekim preko posla. Početkom godine je vrlo moguće da ćete se kontrolisati više nego inače, ali tokom proleća može da se desi da uđete u tajnu vezu sa ovom osobom. Leto će u emotivnom smislu Rakovima doneti usmerenost na porodicu, ali i pojačanu osetljivost i želju za sigurnošću.

Slobodni Ovnovi bi u avgustu mesecu mogli da uđu u veoma strastvenu vezu sa osobom iz komšiluka. Jesen vam donosi usmerenost na posao i stabilizaciju emotivnih odnosa. U oktobru mesecu imaćete idealne aspekte da rešite nesuglasice sa partnerom.

POSAO I FINANSIJE 

Ovnovi će u 2018. godini biti spremniji nego ikad da stignu do uspeha i dobre finansijske

 

situacije. Jupiter iz znaka Škorpije bi vam mogao doneti velike porive za trošenjem. Apetiti će vam rasti, ali vaša finansijska situacija će biti na zavidnom nivou. Godina počinje stabilno, a Venera i Pluton, iz vašeg polja karijere, doneće vam napredovanje i višu poslovnu poziciju. Ipak, zarad ovog uspeha moraćete da se odreknete nekih privatnih zadovoljstava i uložite malo više napora. Dobićete povišicu, a tokom proleća i inspiraciju za nova ulaganja. 

Od sredine marta do jula meseca savetuje vam se da obratite pažnju u šta ulažete i kome pozajmljujete novac. Moguće je da ćete rešavati i pitanje nekog duga ili nasledstva. Avgust će biti posebno povoljan mesec za sve Ovnove koji se bave kreativnim poslovima ili poslovima vezanim za uživanje i lepšu stranu života. Na jesen je moguća nervoza usled prevelikog obima posla, ali i nov angažman preko Device ili Jarca. Rešavaćete i važno administrativno pitanje. Krajem godine proradiće važna veza sa inostranstvom.

BIK

 

LJUBAV 

Za većinu Bikova 2018. godina će biti jedna od uspešnijih, ako ne i najuspešnija godina u ciklusu od poslednje 4 godine. Januar donosi veliku stabilnost, ali i jačanje volje, osvešćivanje ambicije i pozitivne energetske uplive na svim poljima. Godina počinje veoma emotivno, a Mars iz polja partnerstva, veza i braka doneće produbljivanje strasti u vašim odnosima, jačanje emocija prema Škorpiji, Vagi ili Ovnu. Ujedno januar će biti idealan mesec da otpočnete zajednički život ili ozvaničite vašu vezu.

Sve što ste zacrtali vezano za partnera početkom godine ćete i ostvariti, ali pokrenuće vas Mars iz Škorpije pa možete biti previše zahtevni ili posesivni. Obratite pažnju da ne preterate. Ovakvo ponašanje prija tradicionalnim osobama, ali ne i slobodnjacima.

Slobodni Bikovi, pod uticajem Venere iz znaka sudbinskog i upornog Jarca, mogu početkom godine uploviti u vezu sa osobom iz inostranstva, u znaku Strelca, Jarca ili Riba, a neke od vas će ponovo osvojiti veoma važna osoba iz prošlosti. Proleće većini Bikova donosi preispitivanje svih odnosa, a na testu će biti posebno Bikovi u braku i dugim vezama. Sumnje u partnera su moguće, ali i neka vrsta preterivanja, previše očekivanja, pa i razočarenje.

Slobodnim Bikovima ovaj tranzit retro Jupitera može doneti karmičku vezu koja će početi strastveno, ali još jednom protrljajte svoje ružičaste naočate jer kada Jupiter krene napred od jula meseca, mogući su neočekivani obrti vezano za Devicu ili Raka.

Od sredine jula, kada Jupiter konačno krene napred, ali i tokom leta imaćete priliku da popravite vaš odnos sa partnerom, Moguća su i pomirenja i planovi koje ste možda zaustavili tokom marta meseca, pa će sada moći da se realizuju.

Jesen, a posebno septembar mesec, većini Bikova doneće preko potrebnu stabilnost na polju emocija i veza. Planeta Uran, ulaskom u vaš znak i polje ličnosti, tokom čitave 2018. godine doneće dobre energetske uplive, ali i veliku promenu svesti i životnih stavova, a na vaše emocije to će pozitivno uticati jer ćete se osloboditi dosadašnjih stega i uskih pogleda na svet. Jesen slobodnim Bikovima može doneti povratak emotivnoj prošlosti, ali i ljubav na putovanju. Novembar donosi veliku planetarnu promenu, Jupiter 10. napušta znak Škorpije i prelazi u Strelca. Za sobom ostavljate jednu duboko emotivnu, ali lepu godinu.

POSAO I FINANSIJE 

 

Bikovi mogu da odahnu jer će planeta discipline Saturn preći u znak stabilnog Jarca i u 2018. godini će uvesti red i u poslovnom segmentu koji njima prija. Početak godine počinje sa konjukcijom Venere i Plutona iz njihovog polja inostranstva, putovanja i učenja, a uspeh i prosperitet dolaze preko stranaca, ali i poslovima vezanim za edukaciju, pravo ili ekonomiju. Januar će biti idealan mesec i da otpočnu nov biznis i ulaganje koje se može učiniti rizičnim. Kako će se Jupiter nalaziti u njihovom polju partnerstva, moguće je da ih tokom proleća čeka partnerstvo, ali i ozbiljan timski rad.

Finansijska situacija će biti veoma stabilna tokom čitave 2018. godine, a već od proleća moguće su povišice i uvećane zarade. U periodu između marta i juna, kada se Jupiter bude kretao retrogradno, trebalo bi obratiti pažnju na to da ne pozajmljujete novac pogrešnim osobama, posebno Ribi ili Blizancu! Leto će doneti uspeh, ali i bolju poslovnu komunikaciju. Preko Raka ili Lava moguća je nova poslovna ponuda, a nekima od vas i veliki uspeh na poslovnom putu. Jesen i kraj godine većini Bikova donosi veliki uspeh i sreću u svim poslovima sa strancima, a Uran, planeta promena, ulaskom u vaš znak, doneće mogućnost promene posla ili napredovanje.

BLIZANCI

 

LJUBAV 

Blizanci pred sobom imaju godinu velikih izazova, ali i promena na svim poljima. Januar dočekujete puni želja i lepih planova pod uticajem meseca iz vašeg znaka. Venera iz vašeg astrološkog polja strasti i seksualnosti početkom godine donosi lepa dešavanja i stabilnost na tom planu. Jupiter iz Škorpije zajedno sa Venerom može vam doneti ljubav preko posla ili sa kolegom u znaku Strelca, Vodolije ili Ovna. Ovi energetski uplivi će biti tako jaki da ovoj rizičnoj vezi nećete moći da odolite.

Proleće većini zauzetih Blizanaca donosi velika iskušenja, ali i osećaj veće odgovornosti prema partneru.  Moguće je da će se javiti neki problemi iz prošlosti između vas i jednog Raka, Lava ili Strelca. Ipak, april mesec doneće pozitivne uplive preko Venere i mogućnost pomirenja i stabilizaciju vašeg poljuljanog odnosa.

Vi volite igru i za sve Blizance nemirnog duha proleće će biti prava avantura. Tajne ili paralelne veze učiniće vaš život zanimljivijim. Ipak, kada Jupiter krene napred, početkom jula moguće je da se vaše igrice otrkriju. Leto će biti vreme velikih odluka, ali i emotivnog vatrometa. Ukoliko niste raščistili prošlost koja vas guši ili rešili nesuglasice sa partnerom, aspekti Venere i Plutona krajem avgusta mogu vam doneti dramatične obrte i prekide odnosa.

Jesen donosi novu energiju. Venera iz vašeg astrološkog polja porodice i kuće i znaka stabilne Device učiniće vas mirnijim, a većina Blizanaca koji su tokom godine uživali u strastvenim, ali nedovoljno stabilnim vezama, sada će poželeti istinski da se skrase. Kraj godine mnogim Blizancima, ulaskom planete sreće u njihovo polje braka i partnerstva, doneće ozvaničenja, ali i moguća poznanstva koja vode u brak ili zajednički život.

POSAO I FINANSIJE 

 

Blizanci će pod uticajem planete sreće, Jupitera, iz  njihovog astrološkog polja posla u 2018. godini biti na dobrom poslovnom putu, a u više navrata imaće odlične poslovne prilike. 

Uticaj i dobar aspekt Venere i Plutona u januaru i februaru vam donose mogućnost napredovanja, ali i više odgovornosti. Mnogi Blizanci vratiće se nekim starim poslovima ali i saradnji sa Devicom, Vodolijom ili Jarcem. Uspeh će na proleće Blizancima dolaziti kroz saradnju sa inostranstvom, ali i poslove vezane za putovanja, edukaciju ili rad po projektu. Saturn će vas tokom većeg dela 2018. godine učiti o štednji, ali će finansijska situacija biti stabilna.

Tokom leta moguće je da ćete ulaziti u veće troškove i pozajmice, a poseban oprez sa ulaganjima se savetuje u avgustu mesecu. Jesen Blizancima donosi preopterećenost poslom, ali i mogućnost promene posla. Neki dogovori u tajnosti sa Bikom ili Lavom urodiće plodom. Kraj godine rezervisan je za sklapanje uspešnog partnerstva.

RAK

 

LJUBAV

Godinu 2018. Rakovi će proživeti kao jednu od najznačajnijih, ali i najlepših godina. Jupiter planeta sreće, prosperiteta, ali i ekspanzije će do novembra 2018. tranzitirati vašim astrološkim poljem ljubavi, uživanja, zabave i dece. Mnogi Rakovi će se u 2018. ostvatiti kao roditelji ili intenzivno razmišljati o proširenju porodice.

Saturn planeta odgovornosti, ograničenja ali i učenja krajem decembra 2017. godine promenio je znak i prešao u Jarca i vaše astrološko polje braka i partnerstva. Saturn će vašim poljem veza tranzitirati naredne 2 i po godine i nemojte da vas uplaši – on je tu da definiše vaše odnose, a od vas će zahtevati samo malo vise odgovornosti prema partneru i ljubavi uopšte. Početak godine doneće savršeno postavljene planete koje će jako uticati na vaš emotivni život.

Slobodni Rakovi srešće ljubav svog života na javnom mestu. Jedan Jarac, Škorpija ili Riba bi mogli da vas emotivno protresu iz korena. Ova emocija će vas prodrmati do te mere da ćete ubrzo poželeti brak ili neku vrstu ozvaničenja.

Zauzetim Rakovima ova energija stabilnosti još dodatno će učvrstiti odnose. Proleće donosi Jupiterov tranzit unazad, a za mnoge od vas test i izazove na polju ljubavi. U vezama i brakovima može doći do prenaglašenih reakcija, ljubomore, ali i skandala. Leto donosi olakšanje i mirniju energiju. Pod uticajem Venere iz vašeg znaka vaš emotivni život će se prolepšati.

Slobodnim Rakovima period od sredine jula mogao bi doneti veliku ljubav sa energičnom osobom i znaku Ovna ili Bika. Jesen će biti emotivno stabilna, a kraj godine dočekujete zadovoljni i spremni za novi Jupiterov tranzit i zadovoljni svojim statusom.

POSAO I FINANSIJE

 

Rakovi će u 2018. godini, od strane Saturna, imati zadatak da nauče da budu bolji timski igrači, ali i da zazuzmu jasan stav u svojim poslovnim ciljevima. Početak godine doneće vam uspeh preko osoba na položaju, bolji odnos sa nadređenima, ali i mogućnost velikog napredovanja preko saradnika iz prošlosti. Mars i Jupiter u konjukciji daće vam veliki entuzijazam i optimizam, pa ukoliko imate sopstveni biznis do proleća biste mogli da otpočnete veliki projekat.

Svim Rakovima koji se bave kreativnim ili poslovima vezanim za zabavu i javnost 2018. godina će biti jedna od najuspešnijih. Proleće i period Jupiterove retrogradnosti iskoristite da rešite pitanje nekih dugova ili pozajmica ili da pokrenete neku poslovnu ideju koju već dugo odlažete. Jesen donosi ogroman uspeh i briljiranje u poslu. Moguće potpisivanje veoma važnog ugovora ili početak posla o kojem dugo maštate. Kraj godine većini Rakova donosi pozitivne energetske uplive preko Jupitera iz polja posla i nagoveštavaju velike poslovne uspehe preko stranaca i inostranstva.

Još zanimljivih informacija o Rakovima pročitajte ovde!

LAV

 

LJUBAV

Kada je ljubav u pitanju, Lavovi su jedan od najentuzijastičnijih i najstrastvenijih znakova! 2018. godina će po pitanju njihovog emotivnog života biti jedna od najinteznivnijih. Početak godine obeležiće konjukcija Marsa i Jupitera iz znaka prodorne Škorpije i njihovog astrološkog polja emocija, doma, porodice i sudbine. Većina akcije dešavaće se unutar njihovog doma, a za mnoge zauzete Lavove biće ovo period dubokog vezivanja za partnera.

Ipak, moguće je da ćete preterivati u želji za kontrolom partnera, pa i ljubomori. Mnogi slobodni Lavovi početkom 2018. godine mogu ući u fatalnu vezu sa Jarcem, Strelcem ili Ovnom preko posla. Februar mesec mnogim Lavovima mogao bi da donese svež vazduh u vezama i opušteniji odnos sa partnerom pod uticajem Venere iz polja veza i braka.

Proleće, zajedno sa retrogradnim hodom Jupitera, donosi izazove, ali i zanimljivosti na polju ljubavi. Vaša harizma i privlačnost biće duplo uvećani pod uticajem Venere iz polja strasti, pa je moguće da će vam partner praviti ljubomorne ispade. Mnogi Lavovi mogli bi se vratiti staroj ljubavi u znaku Raka ili Strelca. Leto većini zauzetih Lavova donosi ušuškanost, ali i pozitivnu energiju sa partnerom – posebno u periodu od druge polovine jula.

Neki od vas biće poučeni Venerom iz polja tajni i otpočeti tajnu vezi sa nekim iz drugog grada ili inostranstva. Uspeh većini Lavova na polju emocija donosi jesen, kada je moguć spoj lepog i korisnog i nalet pozitivne energije na polju posla koja će izuzetno dobro uticati na njihov emotivni život.

Kraj godine, posebno novembar mesec, većini Lavova donosi veliku energetsku promenu – tranzitom Jupitera u vatreni znak Strelca i njihovo polje promena, preseljenja i inostranstva. Period velikih izazova i strasti ostavljaju iza sebe i ulaze u znatno rasterećeniju i slobodniju fazu. Mnogim Lavovima dobar tranzit Jupitera na njihovo natalno Sunce donosi proširenje porodice.

POSAO I FINANSIJE

Lavovi vole uspeh i priznanja više nego bilo šta na svetu. U 2018. godini imaće dosta

 

šansi da pokažu svoje potencijale. Saturn će krajem 2017. godine krenuti u tranzit vašim poljem posla i tokom godine doneće vam veću odgovornost, mogućnost napredovanja, ali će vas naterati da promenite svoj pristup poslu. Mnogim Lavovima dosadiće neka poslovna priča ili okruženje, pa je moguće da će se tokom prve polovine 2018. odlučiti na promenu posla. Početkom godine imaćete priliku da preko veoma bliske osobe ili člana porodice ostvarite neki poslovni uspeh ili otpočenete nov posao.

Uspeh će naročito osetiti Lavovi koji rade u većim firmama, u oblastima prava ili ekonomije ili se bave administrativnim poslovima. Proleće će doneti izazove kada su u pitanju troškovi ili ulaganja. Mnogi Lavovi će baš u ovom periodu poželeti da otpočnu svoj biznis, ali kada je reč o ulaganjima moraće dobro da razmisle. Leto i jesen doneće vam finansijski procvat, a posebno uspešni meseci biće vam jul i septembar.

U septembru ćete, pod uticajem Venere iz polja finansija i Plutona, biti svedoci izuzetno dobre zarade, ali i povišice. Lavovi koji se bave trgovinom će posebno prosperirati.

Krajem godine mnoge Lavove obradovaće Jupiterov tranzit u znak Strelca i njihovo polje partnersta. Dolazi zlatno doba za sve Lavove.

DEVICA

 

LJUBAV

Odgovorne i sistematične, mnoge Device će ulaskom u 2018. godinu za sobom ostaviti haotičan, ali veoma poučan trogodišnji period. U 2018. ništa neće biti isto kao prethodnih godina, a tranzit Saturna iz Jarca i Jupitera iz znaka Škorpije mnogima od njih doneće više reda i uspeha, a na polju ljubavi velike nagrade za sve prethodne izazove koje su odlično savladale.

Januar mesec počeće tako da će vam već na početku godine biti jasno koliku podršku zvezda imate za sve što ste naumili. Mnoge Device preko tranzita kraljice ljubavi, Venere, iz njihovog polja zabave, kreativnosti i sreće doživeće svoju sudbinsku i veliku ljubav sa možda starijom ili osobom na položaju u znaku Jarca, Bika ili Škorpije. Mars i Jupiter iz polja putovanja mogu doneti susret i na kraćem putu. Saturn će boravkom u njihovom polju ljubavi tokom proleća u njihov život vraćati staru ljubav, ali najbolji astro savet vam je da iako sklone navikama, ove godine zaobiđu prošlost.

Leto zauzetim Devicama donosi mogućnost braka, zajedničkog života, ali i proširenja porodice. Septembar mesec će za većinu Devica biti mesec velike sreće, optimizma, ali i uspeha. Venera iz njihovog znaka će doneti neku vrstu fizičke regeneracije – prolepšaće ih. Jupiter i Uran bi im mogli doneti sudbinsko putovanje i veliku ljubav u inostranstvu.

Krajem godine Device će stabilne i uspešne na emotivnom planu sreću naći kroz porodicu, a Jupiter iz Strelca mnogim Devicama doneće promene na polju svakodnevnog života i rešavanje pitanja nekretnine i mesta stanovanja.

POSAO I FINANSIJE

 

Za Device, kada je o poslu reč, uglavnom nema zime jer su izuzetno vredne, ali kada je reč o 2018. godini, mogu očekivati veliki poslovni uspeh. Stres ili nesigurnost koji ste na poslovnom planu pretrpeli tokom većine 2017. godine, sada će se pokazati kao period testiranja za vas. Napor koji ste uložili će se već početkom 2018. godine izuzetno isplatiti. Venera iz upornog Jarca u januaru će praviti lepe aspekte sa vašim astrološkim poljem komunikacije i putovanja, pa je moguć veoma važan dogovor ali i potpisivanje ugovora.

Proleće donosi dobre odnose i komunikaciju sa inostranstvom, a oprez se savetuje ukoliko ulazite u nov partnerski posao ili saradnju sa Blizancima, Vodolijom ili Strelcem. Njihov entuzijazam je predivan, ali vi u poslu, pre svega, cenite odgovornost. Leto će doneti veliki uspeh i u kolektivu i kroz timski rad. Mnoge vredne Device očekuju i javna priznanja.

Rođendane i jesen dočekaćete uspešne i ispunjene na poslovnom planu. Venera iz njihovog znaka donosi odličnu finansijsku situaciju i optimizam, a Uran i Pluton u dobrim aspektima poslovnu priliku preko Strelca ili Raka kakva se dešava retko.

VAGA

 

LJUBAV

Vage oduvek teže harmoniji u skladu, a godina 2018. mogla bi ih često stavljati na test tolerancije u izdržljivosti po pitanju emocija. Bez uzbune! Ovo znači da se u 2018. godini nećete preterano kontrolisati kada su emocije u pitanju, a biće vam važno da prvo ugodite svojim potrebama. Harmonija će vam ovog puta biti manje važna.

Već početak godine većini slobodnih Vaga može doneti ulazak u neku vrstu rizične veze sa zauzetim Lavom, Blizancem ili Vodolijom. Iako trezvene, strasti će ovog puta biti jače od vas.

Zauzete Vage do proleća će biti prilično okrenute radu, pa je moguće da će doživeti površni flert na poslu, ali to neće značajno uticati na njihov brak ili vezu. Proleće će, kao za većinu znakova pa tako i za Vage, biti period testiranja i rezimiranja emotivnih izazova s kraja 2017. godine. Ukoliko niste položili test i shvatili lekciju na pravi način sada će vas retrogradni Jupiter još jače izazvati sa sličnom ljubavnom situacijom.

Od sredine jula, kada Jupiter ponovo krene napred, Vage će donekle moći da odahnu i počnu da žive emotivno mirniji život i sklad. Vage u vezi u avgustu mesecu mogu očekivati bračne ponude ili neku vrstu proširenja porodice i ozvaničenja veza. Na jesen ćete osećati veliku stabilnost, a slobodne Vage tokom septembra mogu ući u tajnu, ali strastvenu vezu sa kolegom u znaku Strelca ili Škorpije. Sredinom novembra Jupiter menja znak, ulazi u Strelca i smiruje uzavrele strasti njegovog tranzita kroz Škorpiju. Za sve Vage kraj godine donosi manje dubokih emotivnih potresa i period većeg optimizma!

POSAO I FINANSIJE

 

U prethodnih godinu dana vaš fokus bio je na međuljudskim odnosima, a zahvaljujući Jupiteru iz vašeg znaka bili ste u većem delu godine miljenice zvezda. U 2018. godini Jupiter će prolaziti vašim poljem novca i sticanja, doneti vam uspeh u svemu u šta uložite, ali vas u nekim momentima i naučiti nove lekcije o zaradi i ulaganjima. Već u januaru mesecu neki vaši poslovni planovi će se realizovati, ali moguće je da stvari neće ići baš kao što ste planirali.

Mars i Jupiter u dobrom međusobnom odnosu početkom godine doneće vam veliki finansijski uspeh, ali i veliki poriv za trošenjem. Saturn iz trećeg polja, polja komunikacije do marta će vas držati na oprezu kada su u pitanju nove poslovne saradnje, dogovori i ugovori. Od sredine marta do jula meseca mogli biste rešiti pitanje nekog duga ili pozajmice. Leto većini Vaga donosi rasterećenje po pitanju posla, ali i uspeh svim Vagama koje se bave negom, estetikom ili nekom vrstom pomaganja drugima. Na jesen su mogući prekidi nekih saradnji sa Ovnom ili Jarcem koje su opterećujuće.

Kraj godine donosi pozitivnu promenu Jupitera u znak Strelca i tranzit kroz vaše astrološko polje komunikacije. Vaši kontakti se šire, a mnoge Vage dobiće odličnu poslovnu priliku za saradnju sa inostranstvom.

ŠKORPIJA

 

LJUBAV

Škorpije mogu sa osmehom dočekati jednu od najuspešnijih godina ikada. Jupiter iz vašeg znaka ne samo što će vam doneti više entuzijazma i elana za sve poduhvate, već će vas učiniti i glavnim akterima mnogih dešavanja, a posebno na polju ljubavi i emocija. Mars i Jupiter iz vašeg prvog astrološkog polja učiniće vas energičnijim, privlačnijim, ali u emotivnijim nego ikada već početkom 2018. godine.

Zauzete Škorpije u januaru poželeće da svoje veze i ozvaniče. Venera i Pluton iz astrološkog polja komunikacije i kraćih putovanja u januaru mesecu doneće vam ljubav na putu ili u komšiluku sa Ovnom, Rakom ili Jarcem. Ovo će biti karmička veza koja, iako komplikovana u početku, kasnije se može pokazati kao velika ljubav.

Retrogradni Jupiter od marta do početka jula meseca pred vas će još jednom staviti izazove koje ste možda na emotivnom planu doživljavali u prošlosti ili krajem 2017. godine. Mnoge Škorpije u ovom periodu vratiće se staroj ljubavi, a Škorpije u vezama mogu prolaziti kroz manju krizu praćenu ljubomorom, sumnjama i stvaranju nepoverenja. Leto će doneti olakšanje, ali i mogućnost proširenja porodice i intenzivno razmišljanje o ozvaničenju postojeće veze.

Slobodne Škorpije na jesen u bliizini kuće ili preko člana porodice mogu upoznati ljubav svog života. Kraj godine donosi smirenje strasti i ukoliko ste iskoristili sve nalete sudbinskih aspekata i sredili svoj ljubavni život, ulaskom Jupitera u znak Strelca sredinom novembra meseca vaš fokus se sa privatnog prebacuje intenzivno na poslovni uspeh.

POSAO I FINANSIJE

 

Drage Škorpije, u svakom smislu dolazi vaših pet minuta. Mars i Jupiter doneće vam pojačanu ambiciju, ali i takmičarski duh. Moguće je da ćete se služiti i svojim manipulativnim sposobnostima da biste došli do uspeha, ali svakako dobijate zasluženo. Bićete pravi magnet za novac, a moguće je i da ćete doživeti uspeh preko saradnika iz prošlosti ili starije osobe u znaku Jarca, Vodolije ili Riba.

Od marta do jula meseca Jupiter će se kretati retrogradno i doneti vam iskušenja u poslovnom, ali u finansijskom smislu. Sklone rizicima u ovom periodu imaćete pojačani poriv za ilegalnim radnjama ili poslovima u tajnosti. Pazite kome pozajmljujete novac u ovom periodu. Leto donosi bolju situaciju i laganiji pristup poslu. Uspeh dolazi kroz kreativne poslove, a leto će biti idealan period da otpočnete svoj biznis – posebno period od druge polovine jula.

Na jesen vas očekuju nove poslovne šanse i mogućnost napredovanja i velikog uspeha u karijeri. Moguća su javna priznanja i pohvale nadređenih. Kraj godine za sve Škorpije donosi energetsku promenu, Jupiter napušta vaš znak i polje ličnosti, ali dobre vesti su da prelazi u vaše astrološko polje finansija i donosi nove prilike za zaradu.

STRELAC

 

LJUBAV

Saturn će krajem 2017. godine nakon trogodišnjeg putovanja kroz vaš znak konačno napustiti i preći u znak Jarca. Na svom putu donosio vam je pozitivne prilike, ali i izazove. U poslednjih nekoliko godina najviše ste učili o međuljudskim odnosima – vezama.

Neke veze ste presekli. Godina 2018. biće veoma intenzivna po pitanju emocija, jer će vladar vašeg znaka, Jupiter, do novembra boraviti u znaku Škorpije i praviti zanimljive aspekte. Vaše polje tajni i podsvesti biće veoma aktivno u 2018. godini.

Strelčevi će biti na iskušenjima, a posebno u januaru mesecu može se desiti da uđete u tajnu emotivnu vezu sa Ovnom, Vagom ili Jarcem. Iako ćete pokuśati da se oduprete ovim jakim emocijama, tokom proleća biste moglui da intezivirate viđanja.

Zauzetim Strelčevima ova energija bi mogla da unese više strasti, ali i nemir u vezama, posebno ukoliko su sa Lavom ili Blizancem. Leto 2018. – posebno period od jula, doneće vam priliku da rešite nesuglasice sa partnerom i odlučite se za stabilniju varijantu. Jesen će u odnosu na prethodni period biti znatno mirnija, posebno septembar mesec, kada ćete posao i obaveze staviti ispred svih potreba, pa je moguće i interesantno poznanstvo preko posla ili fakulteta. Kraj godine donosi veliku nagradu, ukoliko ste prihvatili i na najbolji način opstali kroz sve emotivne izazove i period preispitivanja, a to je prelazak Jupitera u vaš znak Strelca i osećaj mnogo veće lične sreće.

POSAO I FINANSIJE

 

Strelčeve čeka uzbudljiva godina na polju emocija, ali i na polju finansija. Saturn vas je prethodnih nekoliko godina učio kako da ojačate svoju ličnost, ali i kako da se predstavite u što boljem svetlu drugima. Sada, kada bude prešao u vaše polje finansija, doneće s vremena na vreme stabilnost na tom polju, nekad krize, ali i nove načine za zaradu. U ovom Saturnovom procesu moguće je da ćete otpočeti nove poslove i završiti neke saradnje ili dati otkaz.

Početak 2018. godine donosi stabilnost i uspeh u tajnim poslovima. Moguće je da ćete od Ovna, Blizanca ili Vodolije dobiti veoma vrednu poslovnu ponudu, ali i mogućnost napredovanja. Leto većini Strelčeva doneće nedoumice između dva posla ili oko saradnika, ali u avgustu im se nude sjajna rešenja – posebno ukoliko rade poslove sa strancima, bave se luksuzom ili javnim poslom. Jesen donosi preopterećenost poslom, moguće je i višak posla.

Ipak, Pluton iz Jarca u dobrom odnosu sa vladarem vašeg znaka obećava finansijsku stabilnost. Krajem godine, u novembru, Jupiter ulazi u vaš znak i donosi veliku sreću i optimizam, ali i velike životne i poslovne prilike.

JARAC

 

LJUBAV

Jarčevi su već pred kraj 2017. godine doživeli velike promene na polju emocija, a u 2018. dobri aspekti  doneće mnogo veću stabilnost na polju ljubavi. U januaru Venera zajedno sa Plutonom iz vašeg prvog polja ličnosti doneće vam izuzetno veliku stabilnost i napredovanje u postojećim vezama, a mnogima od vas poželeće brak ili zajednički život. Ova energija biće povezana i sa nekim drugim ličnim uspesima, pa je vrlo moguće da ćete uživati u sreći na više frontova.

Slobodni Jarčevi svoju energiju pod uticajem Marsa, iz njihovog astrološkog polja druženja, svoju energiju usmeravaće na okupljanja i prijatelje, a vrlo je moguće da će im se do marta meseca upravo na jednom neplaniranom izlasku desiti poznanstvo iz snova sa Škorpijom, Bikom ili Rakom. Proleće će im doneti preispitivanja u vezama, ali i  emotivne turbulencije. Imaćete neopisivu želju za slobodom, što partneru može zasmetati. Kada Jupiter krene napred sredinom jula, biće idealan period da rešite nesuglasice i uspostavite balans u vezama i brakovima. Imaćete punu podršku Venere iz polja veza.

Jesen će biti možda i najlepši period 2018. za većinu Jarčeva. Septembar posebno donosi stabilnost i  smirenje nekih strasti. Pod utucajem Saturna iz vašeg znaka krajem godine bićete mnogo odgovorniji, ali i  sigurniji u vaše emocije i želje. Mnogim Jarčevima sledi brak.

POSAO I FINANSIJE

 

Jarčevima se većina misli vrti oko posla i uspeha, a u 2018. godini ostvariće svoje najlepše poslovne želje. Iako surovo realni u 2018. godini probudićete veliki optimizam kod sebe. Venera i Pluton u dobrom odnosu iz vašeg prvog astrološkog polja donosi odlučnost po pitanju neke poslovne ponude od Škorpije ili Device. Mars i Jupiter iz znaka Škorpije probudiće u vama dobro poznatu tvrdoglavost, ali i želju za uspehom.

Početkom godine moguće je potpisivanje važnog ugovora, a većina Jarčeva koji rade u oblasti finansija, bave se ozbiljnim i odgovornim poslovima, period do proleća donosi veliki procvat. Na proleće i u periodu do sredine jula meseca, moguće je da ćete lakše ulaziti u finansijski rizik, ali i rizične poslove ili saradnje. Obratite pažnju u ovom periodu kakve ugovore potpisujete. Leto vam donosi mogućnost lepe partnerske saradnje sa Rakom, Lavom ili Devicom, ali i pohvale od strane saradnika i nadređenih.

U septembru će se planete tako poslagati da će vam sve ići po planu, a Venera i Uran će učiniti da spojite lepo i korisno. Posao će vas zatrpati, ali vama će ta situacija savršeno odgovarati. Krajem godine poželećete da se malo odmorite od ovog tempa, a Jupiter će vam svojom promenom i ulaskom u znak Strelca od novembra doneti veću saradnju sa inostranstvom, ali i neku vrstu rada u izolaciji.

VODOLIJA

 

LJUBAV

Ljubav nije ljubav ako ne možete da dišete i živite od nje. Iako ste prilično fleksibilne i prilagodljive, u 2018. godini moraćete da naučite šta znači davati sve ili ništa. Jupiter će boravkom u vašem astrološkom polju društvenog statusa i karme doneti želju za stvaranjem porodice, ali i velike promene u vašem emotivnom životu. Početkom 2018. pod uticajem Venere iz polja tajni ući ćete u tajnu ljubavnu komunikaciju sa osobom iz prošlosti u znaku Ribe, Device ili Strelca.

Proleće vam može doneti preokupiranost poslom što vašem partneru može zasmetati, a neke Vodolije mogu ući u tajnu vezu sa zauzetom osobom preko posla. Leto će vam iskristalisati neke stvari u emotivnom životu, a moguće je da ćete izgladiti odnose sa partnerom. Na jesen će, pod uticajem energije skupa planeta iz zemljanih znakova, većina Vodolija donositi mnogo racionalnije odluke o svemu, pa i o emotivnom životu. Moguće je vraćanje proverenom ili starom partneru. Kraj godine većini Vodolija donosi ozvaničenje veza, brak ili zajednički život.

POSAO I FINANSIJE

 

Od Vodolija će se u 2018. godini tražiti da se pokažu kao timski igrači, a Jupiter iz njihovog polja karijere doneće im napredovanje u poslu, ali i promenu kolektiva ili nadređenog. Takodje ova Jupiterova pozicija u vama će osvestiti veliku ambiciju i želju za uspehom. Početkom godine moguć je poslovni dogovor u tajnosti ili tajna saradnja sa Jarcem, Devicom ili Ribom.

Uspeh će doći i preko starijih ili osoba na položaju. Na proleće je moguće dvoumljenje između dva posla ili nesuglasice sa nadređenim. Ne dozvolite da vam pripisuju previšeodgovornosti za postupke jedne Škorpije ili Strelca. Period od kraja jula do oktobra doneće vam smirenje strasti i tenzija sa kolegama, ali i mogućnost novog posla. Kraj godine većini Vodolija može doneti posao u inostranstvu ili u velikoj inostranoj firmi.

RIBE

 

LJUBAV

Godina 2018. će biti jedna od onih u kojoj ćete mnoge stvari dovesti u red, a posebno ljubav i emotivni život. Tranzit Jupitera kroz vaše polje učenja i putovanja, proširiće vam vidike i doneti nove poglede na veze. Početkom godine bićete okrenuti društvenom životu, izlascima, ali i prijateljima.

Slobodne Ribe mogu ući u emotivnu vezu preko prijatelja ili sa osobom koju poznaju duže vreme u znaku Vage, Škorpije ili Strelca. Na proleće ćete, pod uticajem Venere, iz vašeg znaka biti otvoreniji za ljubav, ali i fizički privlačniji. Mnoge Ribe mogu ući u bajkovitu romansu sa Devicom ili Bikom. Moguće je da će ih u periodu do jula meseca aspekti Neptuna činiti tajnovitijim i neodlučnijim, a bićete skloniji i prevarama. Leto donosi stabilniju energiju, a mnoge Ribe će, pod uticajem Venere iz znaka Raka, poželeti da prošire porodicu ili da se ostvare u ulozi roditelja.

Slobodnim Ribama može se tokom jula pojaviti osoba iz inostranstva. Jesen donosi uspeh, ali i idealan period da ozvaniče sve veze. Stabilnost u partnerskim odnosima i dugim vezama.

POSAO I FINANSIJE

 

Ribe će tokom 2018. godine biti posebno inspirisane i motivisane. Jupiter i Neptun u lepom odnosu će vas tokom čitave godine, poput andjela čuvara, voditi pravim putem i donositi vam vredne poslovne prilike. Već u januaru, odličan odnos Marsa iz vašeg polja kreativnosti i zabave, ali i Venere iz znaka Jarca, može vam doneti spoj lepog i korisnog, ali i uspeh preko prijatelja u znaku Raka, Ribe ili Blizanca. Većini Riba period do aprila može doneti promenu posla, uspeh kroz timski rad.

Tokom proleća, opterećeni emotivnim životom i izlascima, mogli biste da zapostavite posao. Ipak, većini Riba koje se bave kreativnim ili poslom vezanim za javnost i zabavu ovo će biti lep period. Leto će doneti stabilnost na polju finansija i moguću povišicu. U septembru i oktobru moguć je uspeh preko partnera i kroz partnerski posao, ali i sklapanje važnog ugovora. Krajem godine Jupiter prelazi u znak Strelca i vaše polje uspeha i karijere i označava početak veoma važnog perioda za većinu Riba, moguću promenu posla, napredovanje, ali i uspeh u inostranstvu.