PRESTONIČKI ZODIJAK: Datum rođenja otkriva kojoj ste LEGENDI BEOGRADA najsličniji!

beogradski horoskop
Dnevno.rs/Kolaž

Zvezde otkrivaju na koju legendu srpske prestonice najviše podsećate, a na vama je da li ćete nastaviti da idete njihovim stopama i da pronosite slavu Beograda.

 

21.3. – 20.4.Margita Stefanović, muzičarka / Momo Kapor, pisac i slikar

Vi ste vatreni govornik i vaša strast plamti i osvaja. Vatreni ste, žestoki, ne umete da kontrolišete svoja osećanja. Vaša volja je jaka, vi ste fanatici istine. Pošteni ste, časni, istinoljubivi, idealista koji bez razmišljanja hrli u opasnost. Ne volite da vam se neko meša u posao. Odlikuje te se ambicijom i smelim intelektom. Žene odlikuje odlučnost i određena nota agresivnosti, a muškarci su puni života, otvoreni i hrabri.

 

21.4. – 20.5. — Olja Ivanjicki, slikarka / Vlada Divljan, muzičar

Vaša najvažnija karakteristika je melanholija. Vi ste često rezervisani, ali velikodušni i tolerantni. Gajite neobično duboka osećanja, verni ste i dosledni. Ne volite spletke i rizikovanje bilo kakve vrste. Skloniji ste osećanju nego umovanju. Žene su svesne svoje snage i kvaliteta, a muškarci su ponosni, gordi i dugo pamte uvrede.

21.5. – 20.6.Olga Karađorđević, kneginja / Boba Stefanović, pevač

Nestrpljivi ste i puni nemira. Iako neki kažu da ste kukavice, vi samo proračunate šanse i dobro promislite pre svake odluke. Živahni ste, bistri, nepoverljivi i snalažljivi. Vrlo ste realistični. Dobro ste raspoloženi i veoma komunikativni. Ne volite samoću, a najsrećniji ste kada putujete. Žene osvajaju lepotom i ljubaznošću, a muškarci su dobri sagovornici i skloni su umetnosti.

21.6. – 22.7.Milunka Savić, srpska heroina Balkanskih ratova / Pavle Vuisić, glumac

Veoma ste intuitivni i vaše pamćenje je neverovatno. Okrenuti ste tradiciji i prošlosti, veliki ste patriota. Vaša osećanj su tiha i duboka, često jača od volje. Delujete flegmatično, a u sebi gorite. Verni ste drugovi, poštujete autoritete i volite da smirujete situaciju. Žene su hrabre, idealistične i odlikuje ih bujna mašta, a muškarci su samostalni i nose ih osećanja.

 

23.7. – 22.8. — Mira Stupica, glumica / Dragan Gaga Nikolić, glumac

Sposobni ste, imate jak uticaj na ljude i pristaje vam da vladate. Logika vam je iznad osećanja, vi ste ljudi od volje i poretka. Stablni ste, otvoreni, čisti i pravedni. Često precenite sebe, ali držite se principa. Žene su vatrene, dominantne i uspešne, a muškarci smeli, otvoreni i bistri, iz njih zrače dostojanstvo i plemenitost.

23.8. – 22.9.Sonja Savić, glumica / Bogdan Tirnanić, novinar

Treba vam dosta vremena i iskustva da se stabilizujete jer ste izuzetno povučeni u sebe. Ćutite i trpite, tihi i blago melanholični. Podozrivi ste i skeptični, a rezonujete hladno, pomalo nervozno. Oprezni ste, tačni i pedantni, volite književnost i otmenost. Borite se sa manjkom samopouzdanja. Žene su produhovljene, romantične i često žive u osami, a muškarci plene elokvencijom i spoljnim izgledom, ali su stidljivi.

23.9. – 22.10.Jelena Genčić, sportistkinja / Branislav Nušić, pisac

Niste koncentrisani, vama dominiraju osećanja i lako se uzbuđujete. Vaš intelekt upućuje na lepotu i estetiku. Podložni ste subjektivnosti, vatreni ste i pravedni. Volite da kritikujete, ali ne volite neslogu i svađe. Žene su nežne, nedokučive i pomalo usamljene, a muškarci otmeni, savršeno obučeni i skloni preuveličanim pričama.

23.10. – 22.11.Milena Pavlović Barili, slikarka / Dušan Prelević, muzičar

Izuzetno ste dramatični. Imate velike rezerve snage i, kad neko i pomisli da ćete se predati, vi nastavljate borbu. Vaš intelekt je svestran. Spolja delujete kao flegma, ali ste zapravo kolerik. Sarkastični ste, osvetoljubivi i gordi. Ne volite aristokratiju i učmalost. Žene su snažne, šarmantne i strastvene, a muškarci privlačni, nesavladivi i izdržljivi.

 

23.11. – 21.12.Ružica Sokić, glumica / Mihajlo Miša Blam, muzičar

Snažni ste i oprezni. Vaša osećanja su humana, a na prvom mestu su vam moral i etika. Idete na sigurno, planirate i previđate, hrabro, ali strasveno. Umete da se kontrolišete, pa su vaša uzbuđivanja i stišavanja umerena. Spremni ste na saradnju, volite da budete mecene. Slobodni ste, mirni i vedri. Žene su plemenite i lojalne, a muškarci gladni kulture i okrenuti budućnosti.

22.12. – 19.1.Jelisaveta Načić, prva srpska žena arhitekta / Branko Ćopić, pisac

Čvrsti ste, konstruktivi i opaki protivnici. Vi znate koliko ste snažni i zato vrlo hladno osvajate, impresionirate i namećete se. Volite da gradite, kamenog ste lika i čvrstog pogleda. Hladni, neumoljivi i rezervisani, ali kad neko skine vašu masu otkriva vernu, blago melanholičnu i nostalgičnu osobu. Žene su dopadljive, optimistične i jake, a muškarci praktični, snalažljivi i energični.

20.1. – 19.2.Žanka Stokić, glumica / vojvoda Radomir Putnik

Kapriciozni ste, razdražljivi i ponekad neočekivano tihi. Nemate milosti za one koji vas uvrede ili povrede. Vi ste humani i prefinjeni, često genijalni, uvek originalni. Kreativni ste i saosećajni. Volite pozorište, društvo i slogu, ne volite uzurpiranje prava, nejednakost i snobizam. Žene su vedre, vatrene i elokventne, a muškarci prijatni, revolucionarni i napredni.

20.2 – 20.3.Delfa Ivanić, osnivač Kola srpskih sestara / dr Milutin Ivković Milutinac, fudbaler i lekar

Vaša volja je podređena osećanjima. Stidljivi ste, nenametljivi, tihi. Potcenjujete svoj intelekt, a mogli biste da vladate. Saosećajni ste, osetljivi i melanholični. Umete da budete spori, ali ste zato marljivi. Žene su ranjive, poverljive i privržene porodici, a muškarci sanjalice, velikodušni i sosećajni.