Ivana je posetila BARSELONU, ali ovih PET ČINJENICA nije očekivala od ŠARENE KRALJICE MEDITERANA (FOTO)

Ivana Ilijin
Privatna arhiva

Ekskurzija je obuhvatala posetu Veneciji, Veroni, Rimu, Barseloni, Nici i Monaku, a na Ivanu je najveći utisak ostavila magična prestonica Katalonije i to... baš po onome što od nje nije očekivala.

 

Ukoliko se sećate izveštaja sa “zimskog letovanja” mlade blogerke i novinarke Ivane Ilijin i ukoliko vam se dopao njen osvrt na Egipat kao destinaciju, uživaćete i u ovom tekstu. Ipak, za početak, “upozoreni ste” – ovoga puta ostajemo na Evropskom kontinentu 😉

April je rezervisan za apsolventske ekskurzije svih fakulteta u Srbiji. Ivana je na završnoj godini Ekonomskog fakulteta u Beogradu i sa svojom ekipom uputila se na krstarenje Mediteranom sa agencijom specijalizovanom za mlade i njihove avanture – Balkan Fun.

Ekskurzija je obuhvatala posetu Veneciji, Veroni, Rimu, Barseloni, Nici i Monaku, a na Ivanu je najveći utisak ostavila magična prestonica Katalonije i to… baš po onome što od nje nije očekivala.

Posle Venecije, Rima i Nice, Barselona je bila prejeftina! Mislim, za studente ništa nije prejeftino, ali ako je poredimo sa ostalim gradovima koje smo obišli, zaista je veoma pristupačna i možete da popijete kafu za 1,5 evro, parče pice ne morate da platite 6 evra kao u Nici, već to možete i za 2 i to sasvim blizu glavne, La Ramba, ulice, a to su cene zapravo slične onima u Beogradu – priča nam Ivana.

S obzirom da je Ivana modni novinar očekivali smo da se osvrne i na segment kupovine. Iz Španije nam dolaze neki od najpoznatijih high street brandova.

– Mango je, na primer, dosta jeftiniji nego kod nas, a takođe i Desigual – navodi Ivana i dodaje da je izbor neuporedivo veći u Barseloni kako kada su u pitanju boje istih modela, tako i kod širine asortimana.

 

Jedno od najvećih iznenađenja Ivani je bilo to što Barselona ima jednu potpuno “chill plažu”.

– To nije plaža na koju idete sa kremom i ležaljkama već mesto gde odlazite sa društvom, čisto da se družite neformalno i provedete vreme uz zvuke gitare i piće – objašnjava nam mlada blogerka.

U Barseloni se nalazi jedna od najvećih diskoteka “Opium”, ali Ivana naglašava da prilikom posete ovog mesta dobro čuvate svoje stvari. Što se devojaka tiče, one neka se dodatno pripreme i na neposrednost Španaca.

Kako u diskoteci tako i na ulicama, Španci nemaju problem da ti priđu i udele kompliment ili te pozovu na piće. To je tamo sasvim normalno i uobičajno, dok su devojke iz Srbije možda više navikle da muškarce koji se drže kao “vezane vreće” – zajedno, u grupicama i u principu retko kad prave prvi potez – ističe Ivana.

S obzirom da su studenti bili smešteni u letovalištu Ljoret de Mar, Ivana dodaje da i van sezone ovo mesto izgleda kao idealno za letovanje, pa tako eto preporuke za odmor.

– Mesto nije samo grad za lude žurke, već je prebogato lepim kafićima, restoranima, buticima i mirnijim predelima za šetnju. Ima ponešto za svačiji ukus – naglašava naša sagovornica.

Za kraj, Ivana daje još jednu preporuku – kada već odete u Barselonu ili Ljoret, ne propustite i da obiđete grad Salou i adrenalinski park PortAventura! O njemu više možete pročitati na Ivaninom blogu.