SPREMATE SE ZA PUTOVANJE? Kad uđete u hotel ovih 10 stvari NIKAKO NE DODIRUJTE!

Hotel
Pixabay.com

Prosečna hotelska soba prljavija je od prosečne kuće, škole, pa čak i od aviona, otkriva najnovije istraživanje.

 

Iako osoblje zaduženo za higijenu svakodnevno obilazi hotelske sobe, retko se desi da se dezinfikuju baš svi predmeti – poput, na primer, kante za led. Na listu stvari oko kojih treba da se zabrinete kada ste na putovanju svakako dodajte i mogućnost da pokupite neke bacile u hotelskoj sobi.

Najnovija studija pokazala je da je najviše bakterija pronađeno u kupatilskim ormarićima i, verovali ili ne, u daljinskom upravljaču. Naime, daljinski upravljač ima istu količinu bakterija kao i daska na toaletu. Ranije istraživanje otkrilo je i da su hotelske čaše najčešće toliko prljave da mogu predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje gostiju.

Stručnjaci apeluju na vas da vas ne zavara hotelska soba koja naizgled deluje čisto, jer čak i najskuplji i najatraktivniji hoteli imaju sakrivene bakterije koje vas vrebaju.

To što je krevet lepo namešten, ne znači da je posteljina besprekorno čista i to što na tepihu nema mrlja, ne znači da je dobro usisan.

Mesta koja se najčešće dodiruju – telefon, prekidači za svetlo, itd. – kontaminirani su opasnim bakterijama i klicama.

Ne zaboravite da na put ponesete maramice za dezinfekciju i da njima prebrišete predmete koje ćete najčešće dodirivati, kako biste se koliko-toliko osigurali da se ne razbolite.