KRMENADLE U SOSU OD BELOG LUKA: Brz i ukusan ručak za celu porodicu koji će oduševiti i najveće gurmane (RECEPT)

Meso pripremljeno na ovakav način je jako mekano, a sos savršenog ukusa. Predlog za veoma brz i ukusan ručak za celu porodicu. Poslužite ih uz prilog po vašem izboru.

78

Potrebno je:
3 krmenadle
2 kašike brašna
2 kašike kisele pavlake
4 čena belog luka
soli, začina
ml. biber
peršunov list
ulje

Priprema:
Krmenadle izlupati, posoliti staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihom oko 30 minuta kad je isparila voda zapeći.

Izvaditi krmenadle i sačuvati masnoću u kome su se przile. U tu masnoću dodati pavlaku malo vode pa dobro izjednačiti.

U šerpu gde smo przili krmenadle sipati oko 50 ml ulja pa tu proprziti brašno i dodati izdrobljen beli luk pa i njega proprziti na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti ređi sos.

Malo prokuvati pa ubaciti krmenadle. Dodati soli začina i malo bibera. Ostaviti minut dva da nam krmenadle prokrčkaju i na kraju dodati seckan peršunov list.