NAJBOLJI SAVETI za maturantkinje i buduće mlade: Kako da izaberite NAJLEPŠU FRIZURU za vaš poseban dan (FOTO GALERIJA)

frizure
dnevno.rs/kolaž

Kako biste izabrale najlepšu frizuru za dan koji vama veoma znači, odlučili smo da posetimo frizera i za buduće maturantkinje i mlade dobijemo najiskrenije savete. Ukoliko se još dvoumite oko izgleda vaše frizure – na pravom ste mestu!

 

Žene su posebne. I uvek se trude da baš tako izgledaju. Naročito kada je reč o “posebnom danu”.

Muškarcima je i te kako smešno kada čuju da se devojke za jedan dan spremaju nekoliko meseci u napred. Ali, to su čari ženskog sveta.

Veoma je važno kako ćete izgledati za dan koji će vam zauvek ostati urezan u sećanju. Bilo da je reč o maloj ili velikoj maturi, koje predstavljaju vrhunac detinjstva i odrastanja… Ili je pak reč o jednom, zaista posebnom danu, kao što je venčanje. Dan koji je kruna jedne iskrene ljubavi.

Zato smo odlučili da ovaj tekst posvetimo svim devojkama koje se još uvek dvoume oko izgleda frizure za “poseban dan”.

Kako bismo dobili najbolje savete, posetili smo frizera Stanu Glumičić, koja nam je u razgovoru za Dnevno.rs otkrila šta to maturantkinje i buduće mlade najviše traže i šta ona uglavnom predlaže.

Poznato je da devojčice koje su završile osnovnu školu, maturu vide kao jedinstvenu priliku da prvi put naprave određene promene na svojoj kosi. Često izbor spadne na šatiranje, farbanje… A, kako Stana ističe u poslednje vreme aktuelne su određene “color” tehnike.

Kada se odlučuju za promene, devojke uglavnom izaberu boju koju ne moraju svaki mesec da održavaju. Najviše se traži color, bojenje kose u više nijansi. Tehnike “baleyage”, “ombre”, pramenovi… – objašnjava Stana.

 

Ono što naša sagovornica savetuje jeste da, kada je reč o maturi, zaista nema potrebe za velikim promenama.

Uvek sam za to da se za malu maturu izabere jednostavna frizura. Uglavnom su to neki talasi, pletenice ili ravno isfenirana kosa. Ali, moram da napomenem da se i za malu, kao i za veliku maturu, devojke često odlučuju upravo za tu opušteniju varijantu. Smatram da nema potrebe za visokom elegancijom sto se tiče matura – naglašava frizerka salona “Stana hair studio”.

 

 

S druge strane, kada govorimo o venčanjima, izbor frizure za buduće mlade najviše zavisi od izgleda venčanice.

Mlade se često odlučuju za neobaveznu punđu ili talase. Uglavnom predložim frizuru kada pogledam izgled venčanicu, što je veoma važno. Savetujem, ako je haljina duga i sa golim leđima, najbolji izbor je da se kosa pusti pozadi, odnosno da jedan deo ukrasi leđa. Ako je venčanica skroz zatvorena, predlažem da se kosa podige u visoku punđu ili neku opustenu varijantu, ali da bude skoro skroz podignuta, sa puštenim pramenom ka licu. Devojke sa kovrdžavom kosom uglavnom ubeđujem da ostave svoje divlje lokne i talase i da ih ukrase samo sa nekim prirodnim cvetom. Ali, opet naglašavam, frizura zavisi od toga kakva je venčanica – zaključuje Stana Glumičić za Dnevno.rs.

PROČITAJTE JOŠ: Mala pomoć za buduće mlade: Kako izabrati SAVRŠEN BIDERMAJER?

U nastavku možete pogledati nekoliko frizura, koje Stana predlaže za venčanje.