VAŽNA LEKCIJA ZA SLOMLJENA SRCA: Kako ponovo VOLETI I IMATI POVERENJE nakon prevare?

raskid
pixabay.com

Mnoge žene su se suočile s iskustvom preljube kao jednom od najgorih stvari koje su u životu doživele. Iako saznanje da vas je neko s kim ste bili u vezi varao, ostavlja probleme na duže staze, mnoge pozitivne misli i važne lekcije mogu proizaći iz takvog iskustva. Ali, kroz šta sve žena zaista prolazi nakon izdaje njene ljubavi, poštovanja, poverenja, integriteta?

 

Specijalizovan psiholog za traume, Dr Rosi Maldonando veruje kako ljudi najčešće, pre nego što se pomire sa činjenicom da su prevareni, prolaze kroz fazu šoka, zbunjenosti, neverice i poricanja. Takođe, žene koje su bile u dugogodišnjim vezama neretko imaju problema da ponovo steknu poverenje.

Mnoge žene odbijaju da vide bilo kakve znakove potencijalne nevere kada su zaljubljene, uprkos tome što znakovi postoje. Bilo da je u pitanju par koji je u vezi na daljinu, par koji živi u istom gradu ili par koji godinama deli život…

Sam čin prevare od osobe koju volimo može imati široki spektar negativnih posledica, od depresije, napada panike, preko mučnine do neprestanog osećaja poniženja. Ali, to ne znači da će bilo koja od ovih emocija trajati zauvek.

Iako gotovo svaka žena na prevaru gleda kao na incident koji ju je iznenadio i šokirao, nema one koja iz prekida nije izvukla vrednu lekciju – upravo zbog prevare postaju mudrije i pažljivije oko toga kome veruju, što nije nužno loša stvar.

Jednom kada ste prevareni, ne zaboravljate to preko noći. Potrebno je vreme da neko ponovno zadobije vaše poverenje, ali važno je da znate da to vreme nakon određenog perioda neminovno dolazi.

A kako ćete znati da je došlo vreme da ponovo nekome verujete? Onda kada ne osećate više ni mržnju, ni ljutnju – ni prema partneru koji vas je prevario, ni prema sebi.

Ono što je najvažnije jeste da u svakom lošem iskustvu, pa tako i prevari, naučite da pronađete nešto pozitivno.

Često se dešava da nakon prevare lakše počnete da cenite nekoga ko deli iste vrednosti kao i vi, i ko se slaže sa vama u tome da se ljubav gradi na poštovanju, otvorenoj komunikaciji i poverenju. Jednom kada to pronađete, bićete najsrećnija osoba na svetu, prenosi Fokus.ba