DAME, OPREZ! Ako često pominje bivšu to je ZNAK ZA UZBUNU, saznajte zbog čega

veza
Pixabay.com

Ako je konstantno pominje i započinje razgovor o njoj bez ikakvog razloga, to je već "znak za uzbunu".

Ukoliko se u vama budi sumnja da vaš partner još uvek nije preboleo svoju bivšu, važno je da znate da postoje suptilni znaci koji odaju da je zaista tako… Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju.

 

Stalno priča o njoj

U redu je ako ukoliko povremeno pomene bivšu devojku onda kada vas priča, jednostavno, nanese u tom smeru, ali ako je konstantno pominje i započinje razgovor o njoj bez ikakvog razloga, to je već “znak za uzbunu”.

Ako sumnjate u to, razgovarajte otvoreno sa njim o tome da li je spreman da bude u vezi sa vama – savetuje seks terapeut i ekspert za vese dr Džejn Grir.

Konstantno priča koliko je mrzi
Možda ga je povredila i trenutno mu nije omiljena osoba na planeti, ali ako neprestano govori o tome kako je ona “ovakva i onakva”, trebalo bi da vam se uključi “alarm”. Dr Džejn Grir kaže da on možda na taj način pokušava da podseti sebe zašto više nije sa njom i da se podseti da mu je bolje bez nje.

“Takmiči” se sa njom
Pojedini muškarci to rade kada žele da vrate bivšu devojku – započinju sa njom nezvanično takmičenje ko će se bolje pokazati u novoj vezi, a to je utakmica u kojoj ne želite da pobedite. Zapravo je prilično ponižavajuće ako se oko vas trudi samo da bi bivšoj pokazao koliko dobar može da bude.

Znate o njoj više nego što treba
Ako vam je već ispričao koja je njena omiljena serija, šta najviše voli da jede… ili vam kaže kako nešto radite bolje ili lošije od nje – znak je da vas upoređuje sa njom.

Čuva njene poklone
Terapeut dr Grir kaže da ljudi često čuvaju sitnice koje ih posećaju na lepe momente iz prošle veze, tako da to nije uvek znak da nije preboleo bivšu, ali može da bude. Ako sumnjate da je to u pitanju, razgovarajgte sa njim i otvoreno mu postavite pitanje zbog čega čuva te uspomene, savetuje ona.

I dalje je blizak sa njenim prijateljima/porodicom
Ako je on i dalje blizak sa njenom porodicom i prijateljima, iako sa bivšom nije u dobrim odnosima, verovatno se potajno nada da će na taj način održati kontakt sa njom. 

Ipak, postoji i mala mogućnost da jednostavno voli te ljude i da se zaista sprijateljio sa njima. Trebalo bi da razgovarate sa njim o tome, pre nego što to preraste u veći problem – savetuje dr Grir.