Sakrij oglas
 Veličina slova Mnogo iznenđenja i jedno lepo putovanje

X faktor - Izabrani finalisti Željkove i Kristinine grupe, saznajte ko su!

U drugoj epizodi uzbudljive faze takmičenja “kuće sudija” Željko Joksimović I Kristina Kovač imali su težak zadatak da kao mentori izaberu po tri najbolja kandidata iz svojih grupa, koje ćemo potom gledati u lajv nastupima od januara 2014-te godine.

Željko Joksimović je mentor grupi "Stariji od 27". U ovoj grupi našli su se: Mladen Lukić, Slavko Kalezić, Bojana Račić, Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović, Maja Novaković.

Takmičari su bili uzbuđeni, ali I počastvovani što su se našli u top 24, dok je njihov mentor bio svestan teške odluke koja ga čeka.

– Rekao bih da je "X Faktor" jedna kompresovana forma gde pored pevanja I muzičkog talenta, mi tražimo još nešto u čoveku što ga pravi zvezdom – to je taj takozvani X faktor koji niko ne može rečima da opiše. Drago mi je što sam mentor baš ovoj grupi. Bili su odlični u toku proba, ponosan sam na njih!" – izjavio je Željko.

Kristina Kovač je, takođe, uzbuđena jer je došao dan odluke. U njenoj grupi "Bendovi" našli su se: dueti: Marinela I Fifi, Ivan I Kiko Radenov, Luka I Jana, hip hop dvojac Mouse Miles, Roma Sijam, potom ženski bend: Teodora Sparavalo, Katarina Manojlović, Vanja Mišić, Lana Šojić I muški bend: Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević.

Grupa "Bendovi" su vredno radili proteklih nedelja, a Kristina im je već na početku rekla: "Hvala vam što ste tu, drago mi je da vas vidim I da znate ovo će biti jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri! Vi ste mnogo jača grupa nego što sam se u početku mislila, vi ste moj razlog za ponos I diku!"

Oba mentora su u pomoć pozvala kolege. Kristina Kovač je takmičarima predstavila Leontinu Vukomanović, a Željku Joksimoviću pomaže Toni Cetinski.

Željko i Kristina sa svojim pomoćnicima sada treba da izaberu po tri najbolja kandidata iz svojih grupa, koje ćemo potom gledati u lajv nastupima od januara 2014-te godine.

U Kristininoj grupi prvo su nastupali Jana I Luka.

– Meni sve vreme igra osmeh! Ovo mi je skoz pozitivno, nedostaje nam takav duet na sceni..." – rekla je Leontina Vukomanović njihovom mentoru, ali Kristina je priznala da nije sigurna u vezi njih, da ima dilemu, jer se plaši našeg tržišta u njihovom slučaju.

U Željkovoj grupi prva je nastupala Maja Novaković, sa divnom baladom Jadranke Stojaković – Što te nema.

Toni Cetinski je nakon emotivnog nastupa Maje Luis rekao: "Idem da se bacim u more! Imaš jako lepu boju glasa, vidi se da uživaš dok pevaš, svaku notu si proživela I ja ti totalno verujem! Ja sam tako ponosan što sam upoznao stablo, a sad sam još ponosniji što sam upoznao jabuku! Jabuka nije daleko pala od stabla! Prekrasno!" – iskren je bio Toni.

Zatim su nastupali Kiko i Ivan. Oni su se predstavili pesmom koju im je izabrala Kristina. U pitanju je veliki hit gpure „Gibonni” - Činim pravu stvar.

Kristina je priznala da kod njih ima problem jer nije sigurna da kod momaka postoji 'X faktor'.

U Željkovoj grupi drugi je nastupao Slavko Kalezić. On je pevao pesmu Olivera Mandića „Ljuljaj me nežno”.

Toniju se Slavko veoma dopao, kao i njegova interpretacija poznate Mandićeve pesme.

Članice „Girls Band-a” priznale su da nisu na početku bile oduševljene kada su čule koju pesmu treba da izvode, ali da im se aranžman koji im je Kristina spremila veoma dopao. One su izvele pesmu Bebi Dol „Kad sreća odlazi”.

Mladen Lukić se predstavio Luisovim hitom „Ne kuni me ne ruži me majko”. I Željko i Toni su bili dirnuti njegovim emotivnim nastupom. Toni je čak izjavio da će se odreći svoje karijere ako Mladen ne bude pobednik.

– Ima bradu kao Sulejman, ali dobro peva – nastavio je da ga hvali Toni.

Željko je opomenuo Mladena da se ne 'pokondiri', ali je svejedno priznao da je reč o 'brilijantnom' izvođenju.

Svoja tri minuta za predstavljanje su dobili i članovi grupe „Roma Siam”. Njihovo izvođenje pesme „New York” nasmejalo je i Kristinu i Leontinu. Ipak, Kristina je izrazila sumnju u to da će publika glasati za nešto što ne razume u potpunosti sa stanovišta da momci pevaju na romskom.

Maid Hecimović predstavio se hitom Bijelog dugmeta „Loše vino”. On je u jednom momentu sklonio mikrofon i zapevao 'punim glasom'. Sudijama se ovaj potez dopao, ali je Željko i rekao da Maid nesunjivo ima X faktor, ali da mora da nauči da ga kanališe.

Bojana Račić predstavila se pesmom Alanis Morisete „Uninvited”. Ona je dobila pohvale od Željka koji je rekao da je bila bolja nego na audicijama.

„Boys Band” pevao je hit grupe Maroon 5 „She Will Be Loved”. I Leontina i Kristina su bile oduševljene emotivnošću i strašću kojom su se momci predstavili.

Marinela i Fifi, spojeni u grupu 'H20' bili su oduševljeni što su spojeni u grupu. Kristina im je izabrala da pevaju pesmu Beyonce „I Was Here”. Njihova 'magija' bila je pomoć i uspešno je prekrila neke intonativne nesigurnosti i greške.

Poslednji je u Željkovoj grupi nastupao Daniel Kajmakoski, Makedonac iz Beča. On je pevao hit Bruna Marsa 'When I Was Your Man'. Sve je 'ostavio bez teksta', a čak je i Željko, obično kritičan i oštar, priznao da je pesma bila odlično izvedena i da Daniel ima 'svetski X faktor'.

Proglašenje rezultata u ovoj epizodi bilo je najuzbudljivije do sada, mentori su do poslednjeg momenta takmičare držali u neizvesnosti!

Posebno emotivno bilo je u slučaju Maje Novaković Luis koja se na kraju rasplakala od sreće i jedva smirila, kao I Filip Janevski Fifi I Daniel Kajmakoski kome je ovaj uspeh mnogo znači.

Ženski bend je posle veoma napetog proglašenja rezultata pokazao oduševljenje, dok je grupa Roma Sijam bila pomalo razočarana, kao i Maid Hećimović iz Željkove grupe koji je rekao da su svi na gubitku zbog njegove eliminacije.

Iz Željkove grupe "Straiji od 27" plasirali su se: Mladen Lukić, Maja Novaković I Daniel Kajmakoski.

Iz Kristinine grupe "Bendovi" u dalje takmičenje plasirali su se: ženski bend "4U", muški bend "Doktori", Fifi I Marinela tj. duet pod nazivom "H2O".

Sve kandidate koji su se plasirali u dalje takmičenje očekuju naporne probe za lajv nastupe u kojima ćemo uživati od početka januara sledeće godine!

 


  • Autor: A. B.
  • Photo: mondo.rs
  • Datum: utorak, 24. decembar 2013. u 21:35
 

      
Poslednje vesti
Mali veliki ekrani HIT: Vučić završio u seriji zbog posrnulog dinara (VIDEO)

'Jako mi je žao što nisam mogla da vam se javim, u Srbiji sam, pomažem predsedniku Vlade Vučiću da se izbori sa vrednošću dinara koji opada', kaže Sesil koleginici

Mali veliki ekrani Jelena Tomić podigla svih pet stolica!

Posle mnogo čekanja, mlada Beograđanka osvojila svih pet glasova.

Mali veliki ekrani Haris Džinović rekao takmičaru: 'Što me blamiraš'?

Jedan od članova žirija Haris Džinović, imao je specifičan komentar na račun jednog od takmičara.

Mali veliki ekrani Loš start: Niko od prvih šest takmičara nije uspeo da osvoji pet glasova

U večerašnjoj emisiji 'Pinkove zvezde' još uvek nema takmičara koji je podigao svih pet stolica.

Izdvojeno
Najčitanije