Sreća je kada nakon napornog radnog dana dođete kući i skinete grudnjak, zar ne? Grudnjak našim "prijateljicama" pruža potporu, a podiže i žensko samopouzdanje, ali postoje situacije kada slobodno možete izaći bez njega i uživati u osećaju slobode.

 

I nauka je dokazala da je povremeno hodanje bez grudnjaka zapravo dobro. Naime, ako ga nosimo stalno, mišići grudi se “ulenje” zbog čega postoji veća mogućnost da će se obesiti. Treba li dodatnih razloga zašto da tu i tamo iz kuće izađete bez grudnjaka?

Grudnjak možete slobodno ostaviti doma kada nosite…

1. … zakopčanu teksas ili kožnu jaknu 

Jakna koja prijanja uz telo pružiće grudima taman dovoljno potpore, dok se zbog krutosti materijala neće ni primetiti da ne nosite grudnjak. 

2. … top od neoprena

Top bez rukava od neoprena, materijala postojanog oblika nalik gumi, odlično ide na majicu dugih rukava, a slojevito oblačenje i postojani materijal formula su za odevnu kombinaciju u kojoj možete zaboraviti na grudnjak. Ako imate veće grudi, obucite top od neoprena koji više prijanja uz telo ili užu majicu ispod, koja će grudima pružiti bolju potporu. 

3. … odeću za oblikovanje tela 

Ako nosite odeću koja oblikuje gornji deo tela, birajte onu koja prekriva grudi i nema ušivene žice. Materijal koji potpuno prijanja uz telo držaće grudi na mestu, a opet im omogućiti da dišu više nego što im to pruža grudnjak.

4. … majicu s metalnim aplikacijama u predelu grudi 

Majice s velikim aplikacijama nose se i ove sezone, a izaberete li onu s aplikacijama od metala smeštenim u predelu grudi možete je nositi i bez grudnjaka. Robusnije metalne aplikacije sakriće bilo kakve naznake da ispod majice nemate ništa. 

5. … body

Bodiji su opet vrlo moderni, a njihovo nošenje iskoristite da grudi odmorite od grudnjaka. Preko obucite laganiju majicu ili prolećnu jaknicu i niko neće primetiti da nemate grudnjak. 

6. … baloner 

Baloner mantilić stisnut kaišem neće ništa odati, pogotovo ako u predelu grudi ima podstavu.