Antiperspiranti su savršeno kozmetičko sredstvo koje svaka dama obožava, ali ponekad i te kako umeju da nas namuče - ostavljanjem tragova na odeći.

 

Garderobu na kojoj se vide beli tragovi od dezodoransa nemojte baciti, niti nositi na skupo hemijsko čišćenje.

Predstavljamo vam pet savršenih trikova za uklanjanje ovih tragova.

SO – Ovaj začin uspeva da ukloni i stare mrlje, a bezbedan je i za beli i za šareni veš. Nakvasite deo na kojem je mrlja i pospite so, pa ostavite da prenoći. Potom ponovo pokvasite i “posolite” pa protrljajte odeću. Posle takvog ‘pilinga’ ubacite odeću u mašinu za veš i operite je kao i uvek.

SIRĆE – Pokvasite odeću sirćetom i ostavite da prenoći a onda ujutru operite kao i obično. Ovaj način čišćenja pogodan je za šareni veš, kao i za vunu i ostale prirodne materijale.

LIMUNOV SOK – Pomoću ovog agruma možete da skinete sveže tragove dezodoransa sa odeće. Samo nakapajte malo soka pravo na mrlju, ostavite da odstoji 5-10 minuta i potom ručno operite pod mlakom vodom.

DETERDŽENT ZA SUDOVE – Tragove od dezodoransa kao i neke tvrdokorne mrlje možete ukloniti deterdžentom za pranje sudova. Sipajte ga direkt na mrlju, blago protrljajte i ostavite da odstoji pola sata pa isperite.

VOTKA – Ako su vam ostali beličasti tragovi na tamnoj odeći, spas ćete naći u čuvenoj votki. Sipajte je na mrlju i sačekajte par minuta. Najčešće ćete odmah videti rezultate mada ponekad votka mora i malo duže da odstoji, ali nikako duže od jednog sata. Potom operite odevni komad kao i uvek.