PRIRODNO, EKOLOŠKI ČISTO, BEZ HEMIKALIJA: Napravite same mirišljave osveživače za WC šolju!

toalet
pixabay.com

Veoma je jednostavno!

 

Za pripremu mirišljavih bombica potrebna vam je soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i s antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd).

Od pribora: duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivači i silikonski kalupi (nije obavezno).

Primprema: Na jedan deo limuntusa potrebno je 2,5 dela sode bikarbone i od 25 do 30 kapi eteričnog ulja. U ovom primeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja narandže.

Kao rezultat dobili smo 20 bombica.

Vreme za pripremu – 20 minuta.

U dubokoj činiji promešajte sodu i limuntus. U smesu dodajte eterično ulje i ponovno dobro promešajte. U smesu možete dodati i neku boju u prahu, a možete ostaviti i bezbojne.

U raspršivač sipajte vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu.

Poprskajte smesu iz raspršivača i promešajte. Ne vlažiti previše! Samo malo. Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, vać malo navlažena.

U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) prebacite pripremljenu smesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste.

Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.

Ostavite bombice na sobnoj temperaturi da se osuše oko četiri sata.

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Jednostavno bacite bombicu u WC šolju.