GREJETE HRANU U MIKROTALASNOJ? Ovo je najvažniji TRIK koji morate da znate!

Mikrotalasna rerna
Wikipedia

Do sad su i vrapci na grani shvatili da se hrana u mikrotalasnoj pećnici ne greje jednako, ali malo ko zna kako to da reši.

 

Grozan je osećaj kada minut pre početka serije podgrejete hranu, uvalite se na kauč i uz početnu špicu shvatite da se gomila makarona ugrejala spolja, ali je unutra i dalje ledena.

Naravno, serija već počinje i nemate vremena do prvih reklama da ustanete i da ponovo grejete hranu. Besni ste. Gladni i besni.

Jedno rešenje svakako jeste da duže grejete hranu i da je usput mešate, ali ko će se time baviti? Da hoćete da stojite pored i da drljate varjačom grejali biste obrok na šporetu…

Najbolje rešenje je ono koje je i neopisivo jednostavno.

Potrebno je da hranu sipate u tanjir, rasporedite je ravnomerno (ne da bude gomila na tanjiru) i da u centru napravite rupu tako da formirate prsten. Tako će se hrana grejati ravnomerno i brže.

Uz to, ako imate utisak da je vaša mikrotalasna pećnica oslabila i da ne greje kao nekada – obratite pažnju na to šta ste sve stavili na nju. Ako se na mikrotalasnoj nalazi milion nekih stvari, protok vazduha će biti oslabljen i ona će teže moći da zagreje hranu. Rasklonite krš i videćete da stara dobra mikrotalasna radi kao nekad.