SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA: Naučite kako se PRAVILNO ČUVA isečena lubenica!

lubenica
Pixabay.com

Ako vaša porodica ne može odjednom da pojede celu lubenicu, evo saveta kako možete da sačuvate lubenicu i do sedam dana!

 

Najbolji način za čuvanje sečenih komada lubenice, bez obzira na veličinu, jeste obmotavanje isečenog komada prijanjajućom folijom i skladištenje u frižideru do nedelju dana. 

Na taj način sprečavate da lubenica pokupi miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno “meso” voća.

Isečena lubenica na komade, bez kore, treba da se pojede najkasnije u roku od tri do četiri dana. Komade lubenice stavite u plastičnu posudu, poklopite i čuvajte u frižideru.

Nemojte da vas iznenadi što će ukus biti malo drugačiji, jer samo tek sečena, sveža lubenica ima u potpunosti bogat i sladak ukus.

Kad otvarate plastičnu posudu, uvek obrišite kapljice kondenzovane vode s poklopca pre nego što ga vratite nazad! 

Ako imate više lubenica koju planirate da pojedete u roku od pet do sedam dana, najbolje je da je skladištite u zamrzivaču. Skinite koru, isecite na komade, a zatim ih zamrznite.

Lubenica će biti mekša od sveže lubenice kada se odmrzne, a smrznuta je odlična za pravljenje sladoleda, smutija i pića.