LUKSUZ I STIL U VAŠEM DOMU: Ofarbajte “PETI ZID” i zakoračite u novu dimenziju stanovanja (FOTO)

plafon
instagram@tulipinteriors

Plafon može biti u drugoj, kontrastnoj boji u odnosu na zidove, a može sa njima činiti celinu, bilo da je u istoj boji ili oblepljen istim tapetama.

U uređenju prostora mnogi zaboravljaju na plafon, a reč je, o kako kažu dekorateri, petom zidu, pa se treba potruditi da i ovaj deo doma zablista.

Објава коју дели Dunn-Edwards Paints (@dunnedwards) дана

Većina se zaustavlja na fizičkom spuštanju plafona sa dekorativnim osvetljenjem, ali mogućnosti se tu ne završavaju. Visok plafon se može vizuelno “spustiti” i na drugi način čime će prostorija dobiti topliji izgled. Najskuplja, ali i najupečatljivija varijanta je ručno oslikan plafon. Znatno dostupniji ipak su stikeri, tapete ili farba. Šta god da izaberete, uklopite plafon sa lusterom, zidovima, nameštajem, pa i tepihom, zavesama, jastucima.

Da li ćete izabrati jarke ili neutralne boje, svedene ili živopisne šare, zavisi od vaših afiniteta. Za dramatičan efekat birajte tamne boje, pruge izgledaju elegantno, tačkice nose retro notu. Jako lepo izgleda tzv. geometrijski plafon koji se sastoji od raznih oblika ofarbanih u različite boje.

Plafon može biti u drugoj, kontrastnoj boji u odnosu na zidove, a može sa njima činiti celinu, bilo da je u istoj boji ili oblepljen istim tapetama.

Vodite računa i o prostoriji, pa za spavaću sobu nemojte birati agresivne motive. Plafon u dečjoj sobi oslikajte zanimljivim ili još bolje edukativnim motivima. Neka se sa plafona mališanima smeše junaci iz stripova i crtanih filmova ili mapa sveta, zvezde i planete, životinje.