Vesti  Magazin  /  Savremena domaćica

OSTAJU VAM TRAGOVI OD DEZODORANSA NA ODEĆI? Zapamtite ovih PET TRIKOVA za uklanjanje beličastih mrlja!

Antiperspiranti su savršeno kozmetičko sredstvo koje svaka dama obožava, ali ponekad i te kako umeju da nas namuče - ostavljanjem tragova na odeći.
Autor: J.Č. Foto: Foter: Wm Jas / photo on flickr
Vreme: 09:57h | 12. oktobar. 2017.
0

 

Garderobu na kojoj se vide beli tragovi od dezodoransa nemojte baciti, niti nositi na skupo hemijsko čišćenje.


Predstavljamo vam pet savršenih trikova za uklanjanje ovih tragova.


SO - Ovaj začin uspeva da ukloni i stare mrlje, a bezbedan je i za beli i za šareni veš. Nakvasite deo na kojem je mrlja i pospite so, pa ostavite da prenoći. Potom ponovo pokvasite i "posolite" pa protrljajte odeću. Posle takvog 'pilinga' ubacite odeću u mašinu za veš i operite je kao i uvek.


SIRĆE - Pokvasite odeću sirćetom i ostavite da prenoći a onda ujutru operite kao i obično. Ovaj način čišćenja pogodan je za šareni veš, kao i za vunu i ostale prirodne materijale.


LIMUNOV SOK - Pomoću ovog agruma možete da skinete sveže tragove dezodoransa sa odeće. Samo nakapajte malo soka pravo na mrlju, ostavite da odstoji 5-10 minuta i potom ručno operite pod mlakom vodom.


DETERDŽENT ZA SUDOVE - Tragove od dezodoransa kao i neke tvrdokorne mrlje možete ukloniti deterdžentom za pranje sudova. Sipajte ga direkt na mrlju, blago protrljajte i ostavite da odstoji pola sata pa isperite.


VOTKA - Ako su vam ostali beličasti tragovi na tamnoj odeći, spas ćete naći u čuvenoj votki. Sipajte je na mrlju i sačekajte par minuta. Najčešće ćete odmah videti rezultate mada ponekad votka mora i malo duže da odstoji, ali nikako duže od jednog sata. Potom operite odevni komad kao i uvek.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.