Trik koji TREBA DA ZNA svaka domaćica: Jedino na ovaj način hleb može biti SVEŽ i do šest meseci!

Puter Margarin
Pixabay.com

Ukoliko ste ljubitelj hleba i peciva, sigurno vam teško pada kada morate da bacite pola vekne jer je počela da se kvari.

 

Možete da sprečite ovako nešto samo uz pomoć vašeg frižidera, jer on može da održi hleb svežim čak šest meseci!

Sigurno ste već probali da zamrznete hleb u zamrzivaču, ali nakon otapanja doživljavate razočaranje jer je zamrzivač izvukao iz njega sav ukus. Sve zavisi od toga kako zamrzavate hleb, u kakvoj ambalaži i posle koliko dana od pečenja.

Pravilo broj jedan je da se pre zamrzavanja uverite da li je originalno pakovanje otvoreno u poslednjih 24 sata. Za svežiji i lepši ukus hleba, kupite ujutru hleb u pekari i isecite ga na kriške odmah pošto dođete kući. Isecite hleb i uvijte ga u pek papir. Stavite ga tako u frižider bez prethodnog pakovanja u kese. Kada se hleb dovoljno zamrzne, izvadite ga i stavite u najčvršću kesu za zamrzivač koju imate.

Kada se uželite svežeg hleba, odmrznite po koju krišku na sobnoj temperaturi jer će tako imati najlepši ukus. Ukoliko baš žurite stavite ga u mikrotalasnu.