VIŠE VAS NEĆE ASOCIRATI NA ŠKOLU! Rešite ove probleme u domaćinstvu uz pomoć KREDE

krede
pixabay.com

Kad ljudi pomisle na kredu, prva asocijacija je školska tabla, ali kreda može biti i te kako korisna u kući. Ovi trikovi vas mogu spasti.

 

Tamno metalno posuđe

Metalno posuđe ili stari pribor za jelo je izgubilo sjaj? Ima tamne mrlje od ulja ili osušen kamenac? Nema problema. Narendajte kredu i prelijte s malo vode kako biste dobili gustu smesu. Uzmite krpicu od mikrofibera, lagano umočite u smesu i kružnim pokretima operite posuđe. Već za nekoliko minuta će biti kao nov.

 Zaglavljen ključ

Ako vam se ključ zaglavi, preko njega pređite sa belom kredom i tako ćete ga podmazati. Sledeći put ćete bez problema otključati bravu.

Ružna boja noktiju

Imate lepe duge nokte, ali boja noktiju vam se ne sviđa jer je žućkasta ili previše prozirna? Ne treba vam bela olovka za nokte. Dovoljno vam je malo mokre krede i stara četkica za zube kojom ćete proći lagano ispod noktiju. Nokti će dobiti prekrasnu belu boju.

Masna mrlja na brušenoj koži

Ako vidite masnu mrlju na omiljenim cipelama ili jakni od brušene kože – ne očajavajte! Uzmite malo bele krede, obojite mrlju i ostavite da tako stoji desetak minuta. Uzmite staru četkicu za zube i istrljajte višak krede. Mrlja se više neće videti.

Zamena za korektor

Ako slučajno nemate korektor, a napravili ste grešku hemijskom olovkom, upotrebite kredu kako biste je izbrisali. Nemojte previše pritiskati papir nego pređite preko greške dva puta, višak otresite i nastavite sa pisanjem.

Mokre cipele?

Uzmite salvetu i rastvorite je. Izrendajte ili zdrobite dve krede i stavite po jednu na svaku od salveta, koje ćete potom skupiti u mali zavežljaj i zavezati gumicama. Zavežljaje stavite u cipele i ostavite neko vreme.

Rupice na zidu

Skinuli ste staru sliku i na zidu vas je dočekala ružna rupica (ili čak rupa s odlomljenim delom zida)? Uzmite običnu belu kredu i prekrijte s njom rupu i odlomljeni deo zida. Nije savršeno, ali se barem rupa neće videti iz aviona.