Vesti  Magazin  /  Savremena domaćica

DOŠAO JE KRAJ PRAZNICIMA: Savladajte TRIKOVE za brzo raskićivanje jelke i pakovanje ukrasa!

Jeste li i vi jedna od onih osoba koja nakon raskićivanja božićne jelke ima više ukrasa nego slobodnog mesta za njihovo pakovanje i čuvanje? Ne brinite, uz ove savete naći ćete kutak za svaku kuglicu.
Autor: Zadovoljna.hr Foto: pixabay.com
Vreme: 16:17h | 11. januar. 2018.
0

 

 

1. Iskoristite kartone od jaja


Ne znate kako da pakujete manje ukrase? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. One su stvarane tako da se u njima čuvaju osetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

 

2. ‘Pregradite’ kutiju za cipele


Ako ste vešti sa makazama, lepkom i kartonom, sami možete da "pregradite" postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju da spakujete ukrase. Važno je da napravite dovoljno mesta za svaku kuglicu i da je kartonskom pregradom zaštitite od ‘sudaranja’.

 

3. Ubacite kuglice u čaše


Ostalo vam je plastičnih čaša od praznika ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih spakujte u veću kutiju. Plastične čaše sprečiće sudaranje kuglica i lom vaših vrednih ukrasa.

 

4. Razvrstaje ukrase po materijalu


Čak i ako već imate na raspolaganju specijalne plastične kutije s pregradama za čuvanje ukrasa, budite oprezni s punjenjem iste. Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu gomilu, a staklene dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirnate ubruse ili neku nežnu tkaninu.

 

5. Sprečite petljanje kuglica


Ako stavite mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja vezica koje se obično kače na grane jelke. Da bi sprečili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako spakujte u kutiju do sledeće godine.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.