UŽIVAJTE KAO U SPA CENTRU! Evo kako da pretvorite vaše sumorno KUPATILO U NAJLEPŠU PROSTORIJU U STANU

Tuš kabina
Pixabay.com

Bilo bi lepo kad biste mogli da uživate u spa-centru svakog vikenda, ali utočište od stresa možete napraviti i u sopstvenom domu. Mada vam se čini da je za taj ugođaj potrebno mnogo novca, od svog kupatila možete da napravite oazu, a da ne potrošite bogatstvo.

 

Enterijer ne mora da bude ni minimalistički ni moderan, ali kupatilo treba da izgleda uredno i čisto kako bi emitovalo umirujuću energiju. Obratite pažnju na poziciju prozora, ako gleda na jug ili zapad, znači da ćete preko celog dana imati dosta svetla, što treba iskoristiti.

Ali ne brinite i ako nemate prozore, kupatilo može sjajno izgledati sa LED osvetljenjem, gledajte samo da ne kupujete sijalice koje daju hladnu belu boju, već se opredelite za one koje imaju između 2.700 i 3.000 kelvina. Velika ogledala sa ugradnim svetiljkama takođe su odličan izbor.

Kupite “plutajuće” ormariće (one koji se ne oslanjaju na pod) jer će učiniti prostor većim i otvorenijim. Ako imate dovoljno mesta, ubacite stolicu ili klupu. Birajte prirodne materijale, poput drveta i kamena. Izbegavajte jarke boje i živopisne šare, bolji izbor su neutralne poput bele, bež, plave. Mozaik u tuš kabini podseća na luksuzna kupatila, a ako imate prostora i renovirate kupatilo, razmislite o kadi jer se ona vraća na velika vrata.

Na pod stavite mekane staze, na zid ubacite fotografije prirode i opuštajućih prizora, a biljke su uvek dobrodošle. Ugodite svim čulima, ubacite mirisne sveće i činiju sa potpurijem. Za umirujući efekat i opuštajuću atmosferu, kupite lavandu, jasmin i vanilu.