SNALAŽLJIVOST JE PRESUDNA ZA USPEH: Povećajte svoj KUĆNI BUDŽET uz pomoć OVIH TRIKOVA!

Štednja
Pixabay.com

Vreme u kome živimo nam nameće štednju kao imperativ. Zbog toga su se mnoge domaćice dosetile fantastičnih trikova koji osim svoje delotvornosti i te kako mogu smanjiti svakodnevne troškove života.

 

Ovih deset trikova u domaćinstvu mogu povećati vaš kućni budžet.

Iskorišćene kesice čaja

Iskorišćene filter vrećice za čaj možete upotrebiti za elimisanje neprijatnih mirisa iz cipela. Sve što treba da uradite je da izvadite uloške, a potom stavite kesicu da odstoji tokom noći. Ako je vaš frižider poprimio razne mirise, možete ga takođe osvežiti uz pomoć filter vrećica. Stavite ih u posudu uveče, a ujutru ih vratite 

Maslinovo ulje

Poznato je da se ulje masline, osim za hranu, može koristiti i za negu lepote. A sigurno niste znali da ono može da zameni gel za brijanje, ali i hidratantnu kremu za lice.

Omot od putera ili margarina

Nakon što upotrebite puter, sačuvajte njegov zaštitni omot i kasnije ga upotrebite umesto papira za pečenje.

Uklonite mrlje hidrogen peroksidom

Hidrogen peroksid pomešajte sa vodom i dobićete sredstvo koje savršeno otklanja mrlje na odeći, ali i nameštaju, zavesama, tepisima…

Aluminijumska folija

Od aluminijumske folije napravite lopticu, a potom je ubacite u mašinu za sušenje kako biste se rešili elektriciteta. Osim toga, možete je iskoristiti za čišćenje zagorelog posuđa i to tako što ćete zgužvati komadić folije, a potom trljati zagorele delove.

Metalne kašike protiv umornih očiju

Iako se na tržištu nalazee mnoge delotvorne maske za umorno lice i tamne podočnjake, postoji jedan besplatan trik koji će vas oduševiti. Uzmite metalnu kašiku i postavite je kao oblogu na kapke. Odmah ćete primetiti kako otečenost spada.

Soda bikarbona odčepljuje odvode

Sipajte oko 100 gram sode bikarbone a u odvodnu cev koju želite da očistite. Zatim dodajte oko 100 ml alkoholnog sirćeta i tri litra ključale vode. Nakon toga isperite mlazom vode iz slavine.

Cimet protiv insekata

Umesto opasnih pesticida, insekata se možete rešiti i uz pomoć cimeta. Ovaj začin postavite na sva mesta, posebno uglove, gde oni skupljaju.

Limun za čišćenje

Limun je odličan i kao ispomoć u čišćenju kuće. Sa njim možete čistiti kuhinjsko posuđe, mikrotalasnu rernu, kantu za otpatke, frižider, kupatilo. Koru od limuna takođe možete osušiti i koristiti za potpalu.

Pivom protiv puževa

Puževe možete oterati uz pomoć piva. Ostatke ovog napitka sipajte u posude koje potom treba da rasporedite na mesta gde ste primetili da se oni pojavljuju.