TRIKOVI KOJE ĆE DOMAĆICE OBOŽAVATI: Uklonite životinjske dlake sa nameštaja BRZO i LAKO! (VIDEO)

mačka
pixabay.com

Kućni ljubimci donose u vaš dom pregršt ljubavi, veselja i topline, ali i dlaka!

 

Nepoželjne dlačice se tako mogu zavući u svaki deo doma, a najveći problem predstavljaju one na sedećim garniturama i tepisima. Ako želite da se na najbrži i najjeftiniji način rešite dlaka kućnih ljubimaca, donosimo tri jednostavna trika!

1. Brisač za prozore

Ova jednostavna spravica koju koristimo za pranje prozora u domu i automobilu može vam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka s tepiha i kauča.

Sve što trebate da učinite jeste da gumenim delom brisača povlačite po površini, kao da perete prozore, ali kratkim potezima počevši od rubova prema sredini. Guma na brisaču će sakupiti na hrpu i najneposlušnije dlačice a onda ih samo pokupite i bacite u smeće.

2. Gumene japanke

Pre nego što krenete sa čišćenjem doma, izvucite gumene japanke iz ormana. Ovaj mnogima omiljeni letnji rekvizit izvrstan je sakupljač dlaka kućnih ljubimaca. Prvo, operite i osušite japanke. Stavite ih na ruke i povlačite ih po platnenoj površini uprljanoj dlakama od mačke ili psa. Sakupite dlake na hrpu, pokupite ih prstima i bacite u kantu za smeće.

Ako i nakon sakupljanja ostane pokoja neposlušna dlaka, nakvasite dlanove, pritisnite ih na površinu i brzim kružnim pokretima dlanom pređite preko tkanine. Ostatak dlačica će ostati zamotan i onda ga samo pokupite i bacite u smeće.

3. Gumene rukavice

Gumene rukavice koje koristimo za čišćenje doma i pranje suđa, osim što štite ruke i nokte od hemikalija, mogu nam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca s platnenih površina i tepiha.

Sve što treba da učinite jeste da stavite rukavice na ruke i malo čvršćim pritiskom i kratkim potezima sakupite dlake na hrpu. Ako nakon sakupljanja ostane još pokoja sitna dlačica, lagano nakvasite rukavice, istresite ih pa kružnim pokretima još jednom pređite preko površine.