VELIKA NEDOUMICA PRI UREĐIVANJU STANA: Evo kako da odaberete savršen OBLIK stola za vaš dom!

trpezarije
dayataglance via Foter.com / CC BY

Prilikom odabira stola trebalo bi da obratimo pažnju na nekoliko faktora, a najvažniji su oblik i veličina prostorije za koju kupujemo ovaj važan komad nameštaja.

 

1. Okrugli sto

Uvek imajte na umu da ovaj tip stola nije idealan za veliki broj ljudi. Takođe je prikladniji za manje prostorije. Ako pokušavate da uštedite na prostoru ili da manju sobu vizualno učinite većom, u tom slučaju okrugli sto je pravi izbor za vas.

2. Pravougaoni sto

Kada su u pitanju pravougaone trpezarije i kuhinje, sto istog oblika najčešći je odabir. Ujedno se radi i o optimalnom izboru jer pravougaoni sto najbolje pristaje pravougaonoj prostoriji.

3. Kvadratni sto

Baš kao i u prethodnom slučaju, kvadratni stolovi sjajni su za sobe kvadratnog oblika jer se tako održava balans i simetrija u prostoriju. Obično su dovoljno veliki za 4 osobe ili maksimalno 8 osoba kako ne bi previše opteretili prostor.

4. Ovalni sto

Sto ovog oblika po “osobinama” je sličan pravougaonom, ali zauzima manje prostora zahvaljujući zaobljenim vrhovima. Sjajan je odabir ako imate usku prostoriju i veći broj ljudi koje svakodnevno morate smestiti za sto.