Obojena jaja su simbol svakog Uskrsa i ona ukrašavaju dom tokom tri dana praznika. Mi Vam predstavljamo manje poznat način ukrašavanja, pa evo prilike da osvežite vašu prazničnu trpezu.
1. Lepak i perlice
POSTUPAK:
Za ovo ukrašavanje potrebni su vam lepak i perlice za torte i kolače.
Sipajte perlice u činiju srednje veličine, a malo lepka istisnite u posebnu posudu.
Uz pomoć četkice nanesite lepak na celo jaje.
Zatim uvaljajte jaje u posudu sa perlicama i pritom čvrsto pritisnite, a nakon toga spustite ga u posudu i koristeći kašiku, nanesite perlice na stranu jaja koja nije pokrivena.
Sledi najvažniji korak: nakon što se jaje uvaljali u perlice, kašikom pritisnite svuda oko jajeta, kako ukrasi ne bi otpali.
Na kraju, jaje možete da ostavite u posudu sa perlicama kako bi se osušilo potpuno
VAŽNO: Ova jaja su delikatna i služe samo za ukras, nikako ih nemojte jesti! Nakon što lepak dođe u dodir sa perlicama, one postanu nejestive.
2. Lepak i razne vrste semenki
Na isti način možete da ukrasite jaja koristeći pirinač, semenke, sočivo, zvezdice iz supe ili neke druge jestive namirnice.
Postupak je isti, potreban vam je lepak, a ako pratite korake iz prvog ukrašavanja, dobićete zanimljivu dekoraciju koja će oduševiti ukućane.
Ovo možete da radite sa svojom decom, samo vodite računa da jaja služe isključivo za dekoraciju.