KAO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Napravite savršen karamel krem! (RECEPT)

Krem karamel
Pixabay.com

Predlažemo vam da karamel krem pravite u silikonskim posudima kako biste ga što lakše izvadili i servirali.

 

Sastojci

  • 1 litar svežeg mleka
  • 6-7 jaja
  • 250 grama šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 grama šećera – za karamelizaciju

Priprema

Šećer za karamelizaciju zagrejte u šerpici sa jednom supenom kašikom vode. Mešajte ga dok se ne karamelizuje, ali pazite da ne zagori. Raspodelite ga na dno čaša ili činija u kojima ćete praviti krem.

Razbijte jaja i ulupajte ih sa mlakim mlekom i šećerom. Mešajte dok ne dobijete gladak karamel krem. Dodajte vanilin šećer i sipajte preko karamelizovanog šećera.

Naređajte čaše/činijice u dubok pleh u koji ćete sipati malo vode i ostavite da se peče u ugrejanoj rerni otprilike jedan sat.

Temperatura ne treba da bude prejaka i voda ne treba da vri, jer će u protivnom krem da bude pun mehurića.

Ako ima potrebe povremeno dolivajte vodu u pleh oko činijica.

Kad se malo prohladi krem, izvadite ga iz modli i servirajte sa voćem.