NESTALO VAM JE OMEKŠIVAČA ZA VEŠ? Ne brinite, postoji 5 alternativa kojima ga možete zameniti!

odeca
Pixabay.com

Želite li da vam odeća bude mekana bez dodavanja omekšivača, probajte altarnativne pomagače uz koje će oprani veš biti mekan.

 

1. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode i dobijeni sadržaj dodajte u pretinac za omekšivač. Možda odeća neće mirisati onoliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

2. Neki ljudi umesto omekšivača u mašinu za sušenje veša ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije naročito omiljena jer može da stvori probleme kod osoba alergičnih na lateks a zato nije ni najbolje rešenje za osetljive komade odeće. Međutim, ako nemate problema s ovim slobodno isprobajte i ovu varijantu.

3. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u pregradu za omekšivač omekšaće odeću i osvežiti je mirisom, iako to neće biti učinkovito u onoj meri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ne trebate se bojati mirisa sirćeta, jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Takođe, možete mu dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

4. Jedna od neobičnijih metoda je ubacivanje malene kuglice izrađene od aluminijske folije u sušilicu za veš, ali to treba izbegavati kod osetiljive odeće.

5. Naravno, uvek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u velikoj većini bolje opremljenih prodavnica, a možete ih napraviti i sami!