Vesti  Magazin  /  Seks

KOD NJIH NEMA PARDONA: Muškarci se često kaju posle preljube, dok DAME to rade BRUTALNO I SUROVO!

Prevara žene će svakako izazvati patnju kod partnera, bez obzira na to koliko joj je privržen.
Autor: D.K. Foto: Foter/ Patty Maher / photo on flickr
Vreme: 11:59h | 13. jul. 2017.
0

 

Naučnici smatraju da je u genetskom materijalu čoveka moguća izvesna mutacija koja nema isti efekat kod muškaraca kao što je to slučaj kod dama.

 

Naučnici sa australijskog Univerziteta Kvinslend otkrivaju da pojedine žene imaju genetske predispozicije koje ih nagone na prevaru, a da to nema nikave veze sa njihovim emocionalnim stanjem.

 

Odgovor leži u delovanju hormona vazopresina koji se generiše u zadnjem režnju hipofize. Mutacije izazivaju pojačano lučenje ovog hormona koji je odgovoran za pojačanu seksualnu želju. Ona se najčešće ispunjava izvan veze u kojoj je osoba.

 

Sandej Ekspres piše da vazopresin igra poprilično važnu ulogu u ljudskom ponašanju, seksualnoj motivaciji i privrženosti partneru.

 

Jedna od studija je pokazala da se ovaj hormon kod muškarca pojačano luči tek kada je seksualna potreba zadovoljena i na taj način ojačana veza sa partnerkom. Iz ovoga zaključujemo da pomenuti hormon apsolutno različito utiče na ponašanje polova.

 

Žene kod kojih je mutacijom gena uslovljeno pojačano lučenje vazopresina imaju većih sklonosti ka prevari. Finski naučnici su detaljnom studijom sprovedenom na preko 7 000 ispitanika koji su u isto vreme blizanci, došli do zaključka da je odnos muškaraca i žena koji su skloni prevari 3:2, ali i da je osećaj empatije daleko ređi kod dama.

 

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.