Vesti  Magazin  /  Seks

NAUČNICI DOKAZALI: Seks produžava život, ovo je GLAVNI RAZLOG

Znamo šta ćete raditi večeras, ako ste pročitali ovaj tekst.
Autor: mondo.rs Foto: Pixabay.com
Vreme: 10:41h | 11. februar. 2018.
0

 

 

Nauka kaže da ima dosta neverovatnih zdravstvenih koristi od seksa: od toga da nam popravlja raspoloženje, topi kalorije, do toga da nam produžava život.

 

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u San Francisku, pratilo je seksualni život 129 majki tokom sedam dana. One su imale obavezu da istraživačima šalju informacije u vezi sa tim koliko puta su za to vreme vodile ljubav sa svojim partnerima.

 

Te izveštaje su potom upoređivali sa njihovim uzorcima krvi i došli su do fascinantnih otkrića.

 

Majke koje su imale seks sa svojim partnerima barem jednom tokom sedam dana imale su znatno duže telomere - deo ćelije odgovoran za starenje, od onih koje su seks imale ređe.

 

Naučnici su tako zaključili da redovan seks može da uspori starenje čuvajući naše ćelije zdravim i mladim. Takođe, planirana su i neka nova istraživanja u vezi sa seksom i zdravljem, jer je ovo u San Francisku bilo na malom uzorku.

 

I na kraju, za one koji nemaju partnera - ne očajavajte jer postoje i drugi načini da usporite starenje: nemojte da pušite i konzumirate previše alkohola, hranite se zdravo, rekreirajte se, provodite što više vremena u prirodi.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.