Vesti  Magazin  /  Seks

Nekom topli obrok, nekom masturbacija: Da li biste voleli da na poslu imate "PAUZU ZA ONANISANJE"?

Radne prostorije i u najuspešnijim kompanijama znaju biti tmurna i depresivna mesta, naročito u trenucima kada je hrpa obaveza pred nama, a volja zaposlenih i nije baš na zavidnom nivou. Čak i u takvoj atmosferi, dogodi se da nam raspoloženje naprasno skoči, a razlog za to može biti SMS voljene osobe, slučajno poznanstvo koje nas je opčinilo ili izazovna koleginica koja sedi preko puta i sasvim neopravdano misli da ste seksualni manijak što buljite u nju.
Autor: D.K Foto: gaelx via Foter.com / CC BY-SA
Vreme: 12:34h | 11. januar. 2017.
0

 

Nedavno je portal Ravishly objavio tekst o uvođenju nove namenske pauze tokom radnog vremena koja bi bila rezervisana isključivo za masturbaciju!

 

Poslodavci su se odlučili na ovakav korak posle jednog zanimljivog istraživanja. Podaci o broju zaposlenih koji masturbiraju tokom radnog vremena su frapantni - čak 40 odsto svih zaposlenih u Njujorku koriste pauze tokom radnog dana kako bi "udovoljili sebi". U vremenu rezervisanom za ručak ili pušenje, čoporativno se odlazi u toalet ne bi li se na trenutak odvojili od sivila koje sa sobom nosi naporan rad u velikim korporacijama.

 

Kako ova navika utiče na produktivnost rada? Profesor Univerziteta u Notingemu Mark Srdžnet, kaže da je ova aktivnost jako koristan način da se oslobodimo napetosti i stresa kojima je prožet jedan radni dan.

 

Srdžnet navodi da bi uvođenje famozne "pauze za onaniju" na radnike delovalo podsticajno, jer bi znali da je vreme koje ih čeka posvećeno samo njima. To bi bilo doživljavano i kao neka vrsta nagrade.

 

- Očekujem da u bliskoj budućnosti vidim mnogo više nasmejanih ljudi, veću produktivnost, manje nervoze i bolju socijalnu interakciju. Postavlja se pitanje koliko bi ova vrsta pauze trajala i da li bi oni koji je koriste uspeli da u ambijentu svojstvenom radnom kolektivu sebe ipak dovedu do orgazma - reči su životnog terapeuta Klifa Arnala.

 

Arnal je ipak izrazio zabrinutost zbog eventualnih nuspojava  u smislu potencijalnih poremećaja ponašanja. 

 

To nikako ne bi smelo da se pretvori u gomilanje prljavih misli vezanih za nekog ko je u istoj prostoriji jer bi na taj način došlo do kognitivnih poremećaja. Bilo kakav oblik seksualnog ponašanja na radnom mestu, nosi sa sobom opasnost seksualnog uznemiravanja - oprezan je britanski psiholog.

 

Ukoliko ovakva uredba stupi na snagu, zaposleni bi na pauzu morali da odlaze tiho i diskretno, što nikako nije slučaj sa odmorom koji je rezervisan za ručak, kafu ili cigaretu. U svakom slučaju, masturbacija je neosporno zdravija od prethodne dve namirnice, za kojima takođe žudi savremeni čovek.

 

- Nisam siguran da bi svi šefovi sa odobravanjem gledali na eventualno uvođenje pauze za onaniju. Masturbacija je i dalje tabu tema, pa bi ova aktivnost na poslu mogla da napravi niz neprijatnosti, naročito ženama - zaključuješ Arnal za britanski Metro.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.