Vesti  Magazin  /  Seks

NISTE USAMLJENE: Ne možete doživeti orgazam penetracijom, ali nije smak sveta!

Još uvek mnogi veruju u mit da je ženi dovoljna penetracija penisom kako bi doživela orgazam. Ali, istraživanja su pokazala da svaka peta žena uspe postići orgazam penetracijom, ostalim je potrebna pomoć...
Autor: 24sata.hr Foto: freedigitalphotos.net/imagerymajestic
Vreme: 21:46h | 20. april. 2017.
0

 

Sedam od deset žena u Velikoj Britaniji imaju višestruke orgazme, a neke od njih dožive i do 20 orgazama u noći vruće strasti, otkriva nedavno sprovedeno istraživanje.

 

Višestruki orgazmi su uobičajeni među Britancima, a većina žena doživi dva u jednom polnom odnosu. 

 

No 2 odsto žena doživljava do 20 orgazama u jednom seksualnom odnosu, a osam odsto tvrdi da ima više od deset orgazama tokom seksa.

 

Poznati seksolozi dr. Dejvid Delvin i dr. Kristin Veber sproveli su "online upitnik" na 1250 žena iz Velike Britanije starosne dobi između 20 i 24 godine o seksualnom životu i orgazmima. Ispitanici su odgovarali na 13 pitanja o svom seksualnom životu.

 

Istraživanje je pokazalo da 4 od 5 žena ne može postići orgazam penetracijom. Njima je potrebna dodatna ručna stimulacija. 

 

- Znali smo da veliki broj žena ima problema i kada je u pitanju orgazam, vrlo su neprijatne. Mnogi muškarci i žene, pa čak i doktori, još uvijek veruju u mit da je dovoljno da muškarac penetracijom stimuliše ženu i tako je dovede do orgazma - objasnila je dr. Veber za Daily Mail.

 

Ovaj način postizanja orgazma se konstantno promoviše u popularnoj kulturi kroz razne medije - putem romantičnih filmova, serija, čak i pornografije. Zbog toga mnogo žena misli da nešto nije u redu sa njima. Isto tako, mnogo muškaraca veruje da je potrebna samo penetracija da bi zadovoljili ženu - dodaje je dr. Veber.

 

- Ključno saznanje koje smo dobili ovim istraživanjem, a koje svaka žena treba znati je: Nemojte misliti da sa vama nešto nije u redu ako ne možete doći do orgazma samo penetracijom - poručuje dr. Veber.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.