TRAGIČNA PRIČA IZA NAJPLAČNIJE PESME: Čuveni stihovi Erika Kleptona u sebi kriju SAV NJEGOV BOL! (VIDEO)

Erik Klepton
Printscreen

Poslednja decenija 20. veka bila je veoma tragična za ovog slavnog muzičara.

 

Erik Patrik Klepton jedan je od najpoznatijih britanskih muzičara. Ovaj rok i bluz gitarista, pevač i tekstopisac jedini je muzičar na svetu koji je čak tri puta ušao u rokenrol hol slavnih – kao solo umetnik, ali i kao član bendova “The Yardbirds” i “Cream”. Klepton je drugi na listi sto najvećih gitarista svih vremena časopisa Rolling Stone.

Iako je menjao mnoge stilove, Erik Klepton već više od 40 godina dominira svetskom muzičkom scenom. Međutim, njegov privatni život nije nimalo bajkovit.

U avgustu 1990. godine Kleptonov menadžer, dvoje pomoćnika, kao i njegov prijatelj i kolega Stivi Rej Von poginuli su u helikopterskoj nesreći. Erika je ovaj gubitak veoma pogodio, naročito zbog činjenice da je on bio taj koji je morao da prepozna tela svojih drugova. Tek što se oporavio od ove tragedije, Kleptona je zadesila jedna još veća sedam meseci kasnije.

Konor, njegov četvorogodišnji sin, poginuo je pri padu kroz prozor – sa 53. sprata! Klepton je stigao u stan porodične prijateljice u kojem je bio dečak, svega nekoliko trenutaka posle ove nesreće.

Posle duge izolacije Erik Klepton ponovo je počeo da radi. Pisao je muziku za film o zavisnosti od narkotika, zajedno sa Vilom Dženingsom. Zajedno su napisali pesmu “Help me up” za kraj filma, ali Erik je video priliku da u film ubaci još jednu pesmu.

Želim da napišem pesmu o mom dečaku – rekao je tada Vilu.

Uradio je muziku i napisao prvi stih, ali je zamolio Dženingsa da ostatak teksta pesme napiše on. Iako je to bilo lično i osetljivo, Vil je pristao da pomogne i prijatelju i tako je nastala jedna od najtužnijih, najplačnijih balada na svetu – “Tears in Heaven“.

Naš slavni pokojni muzičar Dušan Prelević Prele prepevao je ovu pesmu tako da čak i na srpskom zvuči jednako bolno. Poslušajte.