PROŠLO JE ŠEST GODINA OD NJENE SMRTI: Beogradska publika je POSLEDNJA gledala uživo KRALJICU SOULA (VIDEO)

Ejmi Vajnhaus
Printscreen/Youtube

Na današnji dan pre tačno šest godina napustila nas je jedna od najvećih umetnica modernog doba, Ejmi Vajnhaus.

 

Britanska zvezda je sa 27 godina pronađena mrtva u svom stanu u Londonu. Ejmi je mesec dana nakon koncerta u Beogradu, na početku evropske turneje, preminula od trovanja alkoholom.

Ona je pre smrti skoro tri godine bila čista od droge, ali je nakon dužeg perioda pila tri dana i nakon toga preminula. Pevačica je svoju sudbinu prorekla pesmom koja ju je proslavila, “Rehab”, sa drugog albuma “Back to black”.

Na naslovne strane tabloida dospevala je i zbog turbulentne veze i braka sa zavisnikom Blejkom Filder-Sivilom, od kojeg se kasnije razvela. U trenutku smrti, bila je u stabilnoj vezi sa režiserom Reždem Trevisom.

Ejmi Vajnhaus je dobitnica pet Gremija i bila je jedna od najtalentovanijih pevačica moderne generacije. Njen otac Mič Vajnhaus napisao je knjigu o njoj i osnovao humanitarnu organizaciju sa njenim imenom.

Bila je dobro dete, veoma jaka osoba… Imala je i velike slabosti, ali je bila divna devojka – rekao je Mič Vajnhaus MTV-u. 

Ejmi se pridružila zloglasnom “Klubu 27”, grupi vrhunskih muzičara koji su umrli sa 27 godina, među kojima su Dženis Džoplin, Džim Morison, Džimi Hendriks Kurt Gobein i drugi.