NOKTIMA I ZUBIMA SAČUVALA DOSTOJANSTVO: Još jedna holivudska diva optužila Vajnstajna za zlostavljanje!

Salma Hajek
Beta

Američka glumica meksičkog porekla Salma Hajek optužila je producenta Harvija Vajnstajna za seksualno zlostavljanje, pretnje i ponižavanje, koje je producent potom demantovao.

 

– Harvi je za mene godinama bio čudovište – navodi se u naslovu teksta objavljenom u Njujork tajmsu dva meseca pošto je taj list preneo prve informacije o seksualnom uznemiravanju žena poznatog holivudskog producenta.

Salma Hajek (51) je u članku opisala zlostavljanje Vanstajna, koji ju je u nekoliko navrata pozivao na zajedničko tuširanje, masažu, seksualni kontakt i terao je da se skine naga.

Prema njenim rečima, Vajnstajn je “đavolski manipulator” i mešavina “nežnosti i agresivnosti”, kojem je, međutim, uspela da se odupre.

– Sve seksualne optužbe Salme Hajek su netačne i oni koji si očevici tih dešavanja imaju drugačije sećanje na ono što se dogodilo – naveo je agent Vajnstajna koji je odmah reagovao na optužbe.

Glumica je navela da se sve desilo za vreme snimanja filma “Frida” o čuvenoj meksičkoj slikarki Fridi Kalo.

To ostvarenje je producirala kuća Miramaks u vlasništvu Vajnstajna i njegovog brata Boba. Salma Hajek se pojavljivala u mnogim filmovima u produkciji Miramaksa i ranije je navela da joj Vajnstajn zaista pomogao na početku karijere.

Glumica je dodala da je Vajnstajn, međutim, umeo da zakuca na vrata njene hotelske sobe u bilo koje doba noći ili da se iznenada pojavi na nekom snimanju bez prethodne najave.

Oko 100 žena optužilo je Vajnstajna za seksualno iznemiravanje od kada je Njujork tajms, pre dva meseca, preneo prve informacije o tome. U toku su tri istrage – u Londonu, Njujorku i Los Anđelesu.

Glumica se na kraju teksta u Njujork tajmsu zapitala zašto umetnice moraju da se bore “noktima i zubima” da bi zadržale svoje dostojanstvo.

– Mislim da je tako jer smo, kao žene, umetnički dezavuisane do nepristojnosti i do takve mere da je filmska industrija prestala da se trudi da sazna šta žene žele i kakve priče žele da ispričaju – zaključila je čuvena glumica poznata po filmovima “Od sumraka do svitanja”, “Desperado”, “Dogma” i “Putevi droge”.