TIJANA BOGIĆEVIĆ za DNEVNO.RS: “Ponosna sam na to što sam uvek bila primećena SAMO ZBOG SVOG GLASA!”

Tijana Bogićević
Promo

Pevačica koju najpre volimo zbog toga kako peva otkriva neke detalje o svom životu i karijeri.

 

Dva puta je bila na evrovizijskoj sceni, nema broja izvođača sa kojima je sarađivala pevajući im prateće vokale, baš kao što se ne zna ni koliko puta je njena kultna pesma “Tražim” otpevana na muzičkim takmičenjima u Srbiji.

Tijana Bogićević svakako je jedna od onih pevačica koje se najpre glasom izdvajaju od svih, a za portal Dnevno.rs pričala je o ljubavi, životu i svojoj karijeri.


  • Nedavno ste predstavili spot za novu pesmu “Bezuslovno”, koja ubire brojne pohvale i pozitivne komentare. Koliko je teško “dati sve na neviđeno” i “voleti bezuslovno”?

Mislim da je prava ljubav bezuslovna i da ako nije takva onda nije ljubav. To ne znači da su veze bezuslovne jer za uspešan odnos između dvoje ljudi postoji dosta uslova koji moraju da se ispune. Moramo prvo biti svesni sebe i voleti sebe da bismo mogli pružiti bezuslovnu ljubav gde nam je nečija sreća bitnija od toga šta može da učini za nas.

 

 

Tijana Bogićević, foto: Rale Radović
  • Ljubav Vas je odvela preko okeana i živite u Bostonu sa suprugom Markom Robertsonom. Jeste li ikada razmatrali da živite zajedno u Srbiji?

Nisam razmatrala život u Srbiji zato što sam se odlično snašla u Americi i poslovno sam vrlo ispunjena. Toliko često dolazim u Srbiju da ne stignem zaista ni da mi nedostaje tako da se ja već osećam kako živim pola/pola i kako nisam nikad definitivno ni otišla.

  • Gde je lakše baviti se muzikom, u Srbiji ili u Americi?

Hmmm… definitivno u Americi. U Srbiji je bavljenje muzikom teško, puno izazova i preispitivanja i nikad zaista niste svesni svoje vrednosti. Bavljenje muzikom u potpunosti odvajam od “biti estradna ličnost”.

 

U Americi je bavljenje bilo čim mnogo lakše, iako ima mnogo više konkurencije. Ako ste izvanredni, fokusirani i uporni, vi ćete uspeti. U isto vreme, to je najlepši posao na svetu i ne bih menjala ništa u svojoj dosadašnjoj karijeri. Ja sam ponosna na to što sam uvek bila primećena samo zbog svog glasa i muzike koju pevam.

 

  • Vaš singl iz 2010. godine “Tražim” jedna je od najčešće izvođenih pesama u muzičkim takmičenjima. Kako komentarišete to da čak i devojčice rado pevaju tu baladu i koja vam je omiljeno izvođenje iz tih takmičenja?

Eto, da se nadovežem na prethodno pitanje, upravo takve stvari čine da se osećam kao da sve što radim ima smisla. Pesma “Tražim” me je definitivno obeležila, a kad vidim da je toliko njih peva i da svake sezone bar nekoliko puta bude izvođena, srce mi je puno.

  • Dva puta ste nastupili na evrovizijskoj sceni, možete li nam reći, po Vašem mišljenju, kakav nastup je potreban za 2018. godinu?

S obzirom na to da se vratila Beovizija, mislim da je narod izabrao ono što im se najviše sviđa i da će to dobiti punu podršku i promociju. U svemu tome najvažnije je promocija pesme i izvođača, jer je to jedini način da se izdvojite na velikoj evrovizijskoj sceni. Želim puno sreće našem ovogodišnjem predstavniku.