SRPSKI EROS RAMACOTI – Aleksa Jelić za Dnevno.rs BEZ DLAKE NA JEZIKU o našoj muzičkoj sceni: “Mnogo smo zaostali!”

Aleksa Jelić
Promo

Višestruko talentovani Aleksa Jelić otkriva za Dnevno.rs u kom polju umetnosti nije toliko nadaren!

 

Aleksa Jelić je već dugo prisutan na javnoj sceni Srbije i o njemu znamo mnogo toga – da je talentovan pevač, fantastičan baletski igrač, odličan voditelj, ali i da ne zazire od toga da iznese svoje mišljenje o svemu.

Srpski Eros Ramacoti kako obožavateljke nazivaju prosedog i večito osmehnutog šarmera, za portal Dnevno.rs pričao je o muzici i Srbiji, ali nam je dao i predloge šta da čitamo ovog proleća.


  • Od Vaših poznanika na pitanje “Kakav je Aleksa Jelić” uglavnom dobijamo unison
    odgovor – drag i lepo vaspitan momak. Ipak, čini se da kod nas postaju popularne
    samo osobe sklone skandalima. Kakvo je Vaše mišljenje o tome, ko su prave zvezde u Srbiji i šta ih čini zvezdama?

Zna se gde su prave zvezde… a i ko su prave zvezde… Adel bi umrla od gladi da je rođena u Srbiji i da se bavi pop muzikom! Imidž jednog naroda se pokazuje nivoom svesti, kulturom, originalnošću… Dobri smo u sportu, naši mladi osvajaju nagrade u raznim disciplinama, ali što se muzike tiče tu smo mnogo zaostali. Turbo folk je učinio svoje, kao i svi oni koji su doprineli da se on raširi. Trebaće vremena da se izađe iz toga… vremena, dobre pop muzike kao i medija gde će raditi oni koji imaju uši… i oči…

  • Nedavno je ekranizovana Vaša pesma “Samo me ljubi” i mnogi su taj spot ocenili kao jednostavan i jedinstven. Šta je, prema Vašem mišljenju, najbitnije za savršen spot?

Pesma “Samo me ljubi” je jednostavna i za pevanje i za slušanje… A što se tiče spota, volim one gde je umetnost prioritet, a takvih nema puno. Bitna je ideja, kreacija, jednostavnost i originalnost.

  • Svirate violinu i violu, baletski ste igrač, popularni pevač… koji još talenat poseduje
    Aleksa Jelić, a da publika za njega još nije saznala?

Nekada sam svirao violinu i violu, a sada se služim klavirom i gitarom. Sve talente koje imam sam pokazao i pokazujem i dalje – od pevanja, do igranja, preko glume i voditeljske uloge… Jedino mi je preostalo da nešto naslikam ali, verujte mi, to neće biti dobra ideja!

  • Vaše mišljenje o rijaliti programima je opšte poznato i zna se da se nikada ne biste
    takmičili ni u jednom. Ipak, da možete da osmislite rijaliti program koji biste i vi sami pratili – kakav bi on bio? Šta je potrebno rijaliti programu da bude kvalitetan u svakom smilu?

Pretpostavljam da bi taj rijaliti morao da ima dodirnih tačaka za muzikom, sa igrom, sa umetnošću. Tu bi ljudi (takmičari) dali sve od sebe da budu što bolji, vežbali bi svaki dan, spremali numere i iste izvodili javno… sigurno ne bi sedeli po ceo dan, ždrali, pili i seksali se ispod jorgana za 50 evra nedeljno.

 

  • Poznati ste ljubitelj književnosti, pa za Vas imamo i jednu molbu. Preporučite našim čitaocima tri knjige savršene za proleće – ali uz muzičku podlogu Vaših pesama.

– Hiljadu čudesnih sunaca (Mila)

– Moja baka Vam se izvinjava (Ruža vetra)

– Mali princ (Ti čuvaš me)